“Vroege goal dodelijk”

Bagci beslist derby met twee goals

- Bart SCHIJNS

ACHEL LINDELHOEV­EN 4 1

Een owngoal (van Claes) en een rode kaart voor Debauve zetten Achel op weg naar een vlotte zege. Theuwis, Plessers en Van Der Wiel zorgden voor de 4-1-eindcijfer­s. Dankzij twee doelpunten van Hüseyin Bagci nam een gretig Tervant zaterdagav­ond verdiend de maat van Stal Sport: 0-2. AC nam op die manier een klein beetje revanche na het missen van de titel vorig jaar, al willen Bagci en co dat zo niet gezegd hebben: “Het ging om drie punten, die we nodig hebben om ons te redden.” Vanaf de eerste minuut nam Tervant het heft in handen en daar werden ze na zeven minuten al voor beloond. Bagci mocht alleen op doelman Plees afgaan en rondde mooi af: 0-1.

“De keeper had zijn hoek goed verkleind en daardoor moest ik wel kappen en hem omspelen”, haalde Bagci het doelpunt nog eens voor de geest.

Die vroege goal speelde het countervoe­tbal van de bezoekers in de kaart. Stal moest naar voren en Tervant kon rekenen op zijn snelle flankaanva­llers en diepe spits Imzri. Veel kansen leverde het vóór de rust niet meer op, al kwamen Ince (op voorzet van Hermans) en Imzri (na voorzet van Doumkos) enkele centimeter­s te kort om te scoren.

Na de koffie hetzelfde spelbeeld: Stal ging op zoek naar de gelijkmake­r, maar het was Tervant dat de kansen kreeg. Na een corner kon Bagci het schot van Piens in doel deviëren: 0-2.

“Ik wist dat Piens zou schieten, de bal kwam in mijn buurt en met een hakje achter het steunbeen kon ik de bal tegen de netten laten rollen”, glunderde Bagci, die daarna een kans op een hattrick miste. Stal, dat na rood van Mechelmans met tien stond, bleef

ANADOL

KFC HAMONT ‘99 1 2

Een sterk Hamont stelde de overwinnin­g al in de eerste helft veilig. Nick Maes en Vrijsen zetten toen de 0-2 op het bord. Na de aansluitin­gstreffer van Top kon de thuisploeg de druk opvoeren, maar de kansen waren schaars en voor de rest stond Emmers paraat.

ELEN REPPEL

zoeken naar mogelijkhe­den. Deelkens hield Hermans met een prachtsafe van de aansluitin­gstreffer.

“Dat vroeg doelpunt was dodelijk voor ons”, gaf kapitein Tom Vanden Eynde toe. “Tervant was scherper, gedrevener en wilde meer winnen dan wij. Jammer dat we geen punten hebben, maar dit is nog maar de derde match van het seizoen. Nog 27 te gaan om de nodige punten te pakken.” “Een felle training donderdag in de regen heeft ervoor gezorgd dat

0 1

Vóór de rust was Reppel heer en meester, maar een sterke Elen-doelman Scheepers moest zich enkel door Ragos gewonnen geven: 0-1. Elen herpakte zich na pauze en ging met de wederoptre­dende Tom Cox op zoek naar de gelijkmake­r, maar die kwam er niet.

GRUITRODE LUTLOMMEL 1 0

Al na vijf minuten stond de eindscore op het bord. Smits nam een lange bal knap aan en knalde de bal van buiten de grote rechthoek mooi binnen: 1-0. Tien minuten later viel hij geblesseer­d uit. Daarna kregen beide ploegen nog heel wat kansen, maar de netten trilden niet meer.

OPITTER GROTE HEIDE

Joeri PIENS (AC Tervant) we extra scherp aan de aftrap verschenen”, concludeer­de Joeri Piens, die tegen zijn ex-ploeg een sterke wedstrijd speelde. “Wij

1 9

Opitter was een maatje te klein voor een aanvallend op hol geslagen Grote Heide. Belmans scoorde liefst zes keer, Vandenberk (2x), Markgraaf en Pouls dreven de score op.

PAAL MEEUWEN

zien dit niet als een revanche, maar als drie punten die we dit seizoen nodig hebben om ons te redden. Met vier op negen zijn we ook tevreden met onze start.”

Dit is geen revanche maar het zijn wel drie belangrijk­e punten

2 1

Het venijn zat duidelijk in de staart met de winning goal van Alaerts diep in blessureti­jd. Meeuwen klom via Bongaerts nochtans op voorsprong en de bezoekers kregen ook nog kansen om de zege veilig te stellen, maar uiteindeli­jk keerden Abidar en Alaerts de rollen dus om: 2-1.

?? Foto RL ?? Mechelmans probeert Piens met handen en voeten van de bal af te houden: geel.
Foto RL Mechelmans probeert Piens met handen en voeten van de bal af te houden: geel.