Het Belang van Limburg

“Allebei één helft baas”

- Gert SILLEN

Drie maxima, twee nullen

Na speeldag drie blijven nog drie teams met het maximum van de punten over. Henis haalde het telraam boven tegen EMBO: 6-1. Fusieclub FC Alken kent geen kinderziek­tes en versmachtt­e Lanaken (3-0) en Halen zette Hoeselt A opzij: 4-2. EMBO en Schoonbeek-Beverst (1-1 tegen Torpedo) moesten na hun zes op zes de rol lossen. Onderaan werden drie van de vijf nullen weggeveegd. Gravelo deed dit met een verrassend­e 2-3-zege in Zutendaal en Landen en Kolmont pakten hun eerste puntje, na een spectacula­ir onderling duel: 3-3. Nieuwerker­ken, dat forfaitcij­fers kreeg aangesmeer­d van Munsterbil­zen, en Hoeselt A delen de vijftiende plaats met nul punten

Jeroen Tans (Henis) scoort meteen bij rentrée

“Of ik de gelukkigst­e mens ter wereld was?”, herhaalt

Jeroen Tans

(foto), die bij zijn rentrée als invaller bij Henis meteen een goal meepikte in de 6-1-zege tegen EMBO. “Voor een moment wel. Na tien maanden blessurele­ed had ik eindelijk mijn eerste selectie beet voor de eerste ploeg. Dat ik op de koop toe nog kon scoren, maakt het alleen maar prettiger. Ik hoop dat nu alle leed geleden is. Ik heb er nu twee keer negentig minuten bij de reserven op zitten en geen enkele reactie ondervonde­n. Nu wil ik mijn carrière opnieuw lanceren”, vertelt de 27-jarige transportp­lanner. Een basisplaat­s bij de verrassend­e leider zal dan de volgende stap moeten zijn? “Wat komt, komt. Ik ben vanaf nu altijd inzetbaar. Dat we eerste staan, zal wel velen verbazen. Niemand had gedacht dat we zo’n goede ploeg hadden.”

FC ALKEN A LANAKEN 3 0

Lanaken voetbalde aardig mee, maar was niet opgewassen tegen het ‘torinstinc­t’ van Brebels: 2-0. In de tweede helft kroop nonchalanc­e in de thuisploeg, maar de gasten kwamen nauwelijks tot doelrijpe kansen. Maes beslechtte op het uur het duel: 3-0. Schoonbeek-Beverst en Torpedo Hasselt, twee hoog aangeschre­ven clubs die wel eens een aardig woordje kunnen meespreken in het titeldebat, hielden elkaar gisteren na een evenwichti­g en aangenaam kijkstuk op een 1-1-gelijkspel. “Elk een helft. Wij de eerste, zij de tweede. Dat het stil was in de kleedkamer? We willen altijd winnen, hé”, analyseerd­e Schoonbeek-Beverst-coach Yves Beckers.”

Die analyse deelde Torpedo-trainer Wim Hayen ook. “We toonden in de eerste helft te veel respect, we misten overtuigin­g in het strafschop­gebied. Tijdens de rust heb ik de puntjes op de i gezet. Na negentig minuten en alle verhouding­en in acht genomen is dit een billijk gelijkspel, waarmee ik tevreden ben.”

Geen van beide ploegen kon inderdaad nooit lang zijn stempel

HALEN VV HOESELT A 4 2

Wie dacht dat Halen bij een 3-0-tussenstan­d op het uur de klus geklaard had, kwam bedrogen uit. Hoeselt knokte via Driesen (2x) terug tot 3-2, maar dan sloeg Coomans de bezoekers toch definitief KO: 4-2.

ZUTENDAAL A GRAVELO

drukken op het wedstrijdg­ebeuren. Het spel golfde constant op en neer. De thuisploeg schoot het sterkst uit de startblokk­en met de openingstr­effer van Jordi Nijs, maar had problemen toen Torpedo vanaf de 35ste minuut in vuur en vlam schoot. Dat verschroei­ende Torpedo-tempo hield bij aanvang van de tweede helft aan, wat leidde tot de gelijkmake­r van Marwan El Barham. Met (open) kansen voor Nijs en Ruben Cops was het slotakkoor­d voor Los Galácticos van Sch.-Beverst. Match in de match waren de pittige, maar faire duels tussen middenveld­ers Niels Tulleneers (20)

2 3

Dat Zutendaal bij de rust slechts met 1-0 voorstond, had het aan zichzelf (gebrek aan scherpte) te wijten. Na de pauze haalde Gravelo tweemaal een achterstan­d op om via Bamps in de slotminuut er helemaal over te gaan.

KMR BIESEN THOR HASSELT 2 2

Brialmont bracht de bezoekers tot tweemaal toe op voorsprong, maar Haenen en Vandersmis­sen (strafschop in de slotminuut na handspel) bezorgden KMR Biesen toch een punt: 2-2. en Marwan El Barham (32), die na een botsing zelfs een soort tulband kreeg aangemeten. “We zijn de marathonlo­pers van ons team”, gekscheerd­e El Barham. “Mijn mooie goal? Ik liet een inworp tot bij mij komen en ondanks dat dit jongetje (doelend op Tulleneers, nvdr) me stevig op de nek zat, kon ik me vrij draaien en met links binnen trappen. Onze

HENIS EMBO 6 1

EMBO kreeg vlak vóór de pauze een mentale tik toen Vanvolckso­m een strafschop op Goffin trapte. Een oppermacht­ig Henis maakte tijdens de tweede helft brandhout van de bezoekers: 6-1. start? Vraag me dat nog eens na de twee volgende wedstrijde­n. Als we dan zes op zes pakken, zijn we goed begonnen.”

“Ik ben blij dat ik me eindelijk eens kon uitleven”, vervolgde Tulleneers. “De vorige matchen waren zeer gesloten, omdat de tegenstand zich achter de bal zette. Ieder één helft is een redelijke analyse. Met wat meer geluk had Jordi misschien meer dan één keer kunnen scoren. Zeven op negen is geen slechte start, maar we hadden Torpedo hier al op zes punten kunnen zetten.”

Doelpunten­maker El Barham kreeg na een botsing een soort tulband aangemeten

MUNSTERBIL­ZEN NIEUWERKER­KEN 5 0

Met goals vlak vóór en na de rust legde Pieter Boelen de partij in een definitiev­e plooi. Nieuwerker­ken, dat enkel in de eerste tien minuten er een wedstrijd van kon maken, kreeg een logische forfaitsco­re aangesmeer­d.

?? Foto TOM PALMAERS ?? Bezoeker Vaelen zit Warnots letterlijk op de hielen.
Foto TOM PALMAERS Bezoeker Vaelen zit Warnots letterlijk op de hielen.