Het Belang van Limburg

“Volgende feestje is mijn begrafenis”

Genkenaar (84) wil als laatste wens pintje drinken in Shopping 2

- Chris NELIS

Ambulance Wens België heeft de laatste wens van Wim Quintens, een 84-jarige Genkenaar, vervuld door hem naar Shopping 1 en 2 te brengen. Hij wilde er met zijn vijf kinderen en kleinkinde­ren nog eens wat gaan drinken. Ooit baatte hij er zelf een zaak uit. En of hij gelukkig was. De verpleging van het Ziekenhuis Oost Limburg (ZOL) had Wim nog wat extra pijnstille­rs gegeven om de dag zonder al te veel ongemakken door te komen. Hij wilde nog eens naar het centrum van Genk en in het bijzonder naar Shopping 2. Het was Ambulance Wens dat ervoor zorgde dat de wens van de Genkenaar ook effectief werd uitgevoerd. Hij moest immers in een rolstoel vervoerd worden en dat was met een gewone wagen niet mogelijk. Jozef kreeg meteen ook de ambulancek­nuffel die hij de hele trip dankbaar en stevig in de armen hield. “Het was zijn wens om nog eens naar de Shopping te gaan”, legt Miet Schraepen van Ambulance Wens België uit. “Hij wilde daar zijn met zijn vrouw, vijf kinderen en alle achterklei­nkinderen wat gaan drinken. Het was trouwens zijn verjaardag. Wij zijn graag op zijn wens ingegaan.”

Twee biertjes

Dat hij zijn ziekenbed op de oncologie-afdeling van het ZOL een dagje wilde ruilen voor een rolstoel was, volgens Schraepen, een moedige keuze. “We zijn met de ambulance gestopt in de Stationstr­aat”, vertelt ze. “Van daaruit zijn we te voet gegaan. Eerst naar de Patio in Shopping 2. Daar zat de familie aan een lange tafel samen. Daar heeft hij niet één maar twee biertjes gedronken. Het was er erg gezellig en gemoedelij­k. Daar liet hij zich ook ontvallen dat het volgende feestje zijn begrafenis zal zijn. Het werd weggelache­n, maar iedereen besefte wel hoe intens het moment was.” Wim Quintens is vertrouwd met Shopping 2. Lang had hij er zelf een zaak en hij voelde zich dan ook thuis in de Patio. “Nadien hebben we nog door de vernieuwde Shopping 1 gewandeld. Hij heeft er echt van genoten. We zagen bij momenten wel dat hij moe was. Maar daar wilde hij niet aan toegeven.” Zoon Stefan is blij met de medewerkin­g van Ambulance Wens. “Het was een intens moment dat we niet zullen vergeten. Ergens hopen we dat dit papa nieuwe moed geeft om te blijven vechten tegen zijn ziekte. Ook het ziekenhuis­personeel zijn we dankbaar om de dag mogelijk te maken.”

XMeer info over Ambulance Wens België op het nummer 0468/14.14.14.

 ?? FOTO HBVL ?? Ambulance Wens België zorgde ervoor dat de bedlegerig­e Wim Quintens een uitstapje naar Shopping 1 en 2 kon maken met zijn vrouw, kinderen en kleinkinde­ren.
FOTO HBVL Ambulance Wens België zorgde ervoor dat de bedlegerig­e Wim Quintens een uitstapje naar Shopping 1 en 2 kon maken met zijn vrouw, kinderen en kleinkinde­ren.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium