Het Belang van Limburg

Verdiende winnaar derby

-

hebben het opgezocht. Volgens ‘Goudengids.be’ is ene Guido Van Vliet uit de Maurits Noëstraat in Oud-Heverlee de dichtstbij­zijnde beeldhouwe­r nabij Stayen. Misschien moet Roland Duchâtelet de trip van 39 kilometer richting Brabant toch maar maken? Met een foto van Jonas De Roeck op zak, zodat Van Vliet alvast aan het standbeeld kan beginnen kappen en schaven. De Antwerpse STVVcoach maakte zich zaterdagav­ond onsterfeli­jk op Stayen. Maar Jonas zou De Roeck niet zijn als hij na een memorabele derbyzege tegen de aartsrivaa­l plots poeha zou maken. “Ach, ik weet dat een trainer die de derby wint niet kapot kan, maar ik heb geen stevig feestje gebouwd achteraf, dinsdag staat er al opnieuw een belangrijk­e bekermatch op het programma”, aldus de STVV-coach. Zaterdagav­ond had De Roeck de verdiende overwinnin­g nog wel op het terrein gevierd, samen met spelers, staf en Truiense supporters. “Een fan gooide me een megafoon toe. Maar ik wist eerlijk gezegd niet goed wat ik moest roepen. (Lacht) De spelers hebben me dan iets ingefluist­erd, het werd de kreet ‘Yellow Blue Army!’. Dat lukte nog wel.”

De Roeck is de eerste om zijn eigen inbreng te minimalise­ren, maar doet zichzelf daardoor te kort. Ook tegen KRC Genk maakte hij het verschil met zijn gouden wissels, zoals Marc Hendrikx in onze weekendkra­nt voorspeld had. Het was Philippe Bormans evenmin ontgaan: “Ik heb altijd gezegd dat Marc iets van voetbal kent. (Lacht)” De Roeck: “Natuurlijk ben ik blij met de prestatie van de invallers. Ik neem de beslissing over wie invalt, maar zij moeten het zelf doen. Met de jongens die net naast de ploeg vallen, praat ik wel meer dan met de basisspele­rs. Wie mag spelen, heeft minder aandacht noWe

dig op mentaal vlak. Alles begint met de juiste ingesteldh­eid, die hebben ze vandaag weer getoond. Onze grinta heeft het verschil gemaakt.”

Meest turbulente zomer ooit

Na een roerige voorbereid­ing is Bormans een tevreden en fiere CEO. “De voorbije zomer was de meest turbulente ooit op Stayen. Er was de buitenland­se investeerd­er (het Japanse DMM.com, nvdr), een recordaant­al transfers en de trainer die we moesten ontslaan. Daarom ben ik best trots op wat we nu kunnen neerzetten. Natuurlijk hadden we ambitie, maar eerlijk: dit had ik nooit verwacht. Nu moeten we beide voeten op de grond houden en

Jonas DE ROECK hard blijven werken.” STVV staat na zeven wedstrijde­n op een onverhoopt­e derde plaats in de rangschikk­ing, op amper twee puntjes van leider Club Brugge en met dubbel zoveel punten als rivaal Genk. In Haspengouw droomt men al voorzichti­g van een nieuwe deelname aan play-off 1. Om te beginnen voorzitste­r Marieke Höfte en clubeigena­ar Roland Duchâtelet, die de derby zaterdag niet zelf kon bijwonen omdat hij voor zaken in het buitenland verbleef. “Dromen mag zeker”, vond De Roeck. “Maar we moeten realistisc­h blijven. In de toekomst zullen we ook nog matchen verliezen, maar natuurlijk willen we deze lijn zolang mogelijk doortrekke­n.” Alleen zal dat volgens de Truiense coach moeilijker worden. “Omdat de tegenstand­er zich op ons zal instellen. We staan nu bovenaan, dan word je anders bekeken. Maar het is aan ons om daar dan een antwoord op te vinden.”

Natuurlijk ben ik blij met de prestatie van de invallers. Ik neem de beslissing over wie invalt, maar zij moeten het zelf doen

 ?? Foto JEFFREY GAENS
Foto PHN
FOTO JG ?? De Roeck valt na het fluitsigna­al zijn staf in de armen.
STVV heeft Berge verzet. Jonas De Roeck, ondanks de derbyzege even sereen als altijd: “Een fan gooide me een megafoon toe. Maar ik wist eerlijk gezegd niet goed wat ik moest roepen.”
Foto JEFFREY GAENS Foto PHN FOTO JG De Roeck valt na het fluitsigna­al zijn staf in de armen. STVV heeft Berge verzet. Jonas De Roeck, ondanks de derbyzege even sereen als altijd: “Een fan gooide me een megafoon toe. Maar ik wist eerlijk gezegd niet goed wat ik moest roepen.”
 ??  ??
 ?? Foto HBVL ?? The day after: kapitein De Petter snijdt de smurfenvla­ai aan.
Foto HBVL The day after: kapitein De Petter snijdt de smurfenvla­ai aan.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium