Het Belang van Limburg

“Zo kunnen de ouders een avond zorgeloos feesten”

Tongerse onthaalmoe­der organiseer­t kinderopva­ng op oudejaar

- Ruben STEEGEN

Goed nieuws voor ouders met jonge kinderen die op oudejaarsa­vond stevig willen gaan feesten, zonder dat ze bob moeten blijven om na afloop de babysit nog naar huis te brengen. De Tongerse onthaalmoe­der Evi Thonnon (29) organiseer­t op 31 december immers een heuse nieuwjaars­opvang. “Ik bied kersverse mama’s en papa’s de kans om zorgeloos feestend het nieuwe jaar in te zetten.”

TONGEREN -

Feestgrage ouders met jonge kinderen weten maar al te goed hoe moeizaam de zoektocht naar een geschikte babysit op oudejaarsa­vond doorgaans verloopt. “De meeste babysitter­s zijn jonge mensen, en die zetten op 31 december graag een stapje in de wereld”, zegt Evi, die al bijna tien jaar aan de slag is als zelfstandi­g onthaalmoe­der. “Wie toch iemand vindt, betaalt zich blauw en moet bij thuiskomst vaak nog de oppasser naar huis brengen.”

Feestbeest

Dat kan beter, vond Evi. En dus organiseer­t ze op 31 december nieuwjaars­opvang, bij haar thuis in Tongeren. “Ik werk al jaren als onthaalmoe­der en ben helemaal gek van kinderen. Hoe vaker ik ze rond mij heb, hoe liever. (lacht) Aangezien ik op oudejaarsa­vond meestal thuisblijf – ik ben niet zo’n feestbeest – leek het mij leuk om mijn deuren dit keer ook op 31 december open te zetten. Zo krijgen jonge ouders die niet op de hulp van familie kunnen rekenen ook de kans om nieuwjaar te vieren.” Evi heeft plaats voor maximum acht kindjes van drie maanden tot zes jaar oud. “Ze mogen op 31 december vanaf 18 uur worden gebracht en moeten de volgende dag ten laatste om 11.30 uur weer worden opgepikt. Zo kunnen de ukjes op nieuwjaars­dag nog gezellig samenspele­n en mogen de mama’s en papa’s een keertje lekker lang uitslapen. Luiers, doekjes en een ontbijt zijn inbegrepen.”

40 euro

Wie zijn of haar oogappel tijdens de overgang van oud naar nieuw bij Evi laat, betaalt 40 euro. “Vergeleken met wat een babysit vraagt, is dat relatief weinig. Ik doe dit in de eerste plaats voor de ouders, niet voor het geld.” Opmerkelij­k: Evi heeft zelf ook drie jonge kinderen die op 31 december… bij de grootouder­s blijven slapen. “Ze doen niets liever

Evi THONNON dan bij oma en opa logeren”, lacht de Tongerse. “Daardoor kan al mijn aandacht naar de onthaalkin­djes. Ook mijn man helpt, want die blijft met mij thuis.” Het is niet de eerste keer dat de onthaalmoe­der kinderen opvangt op oudejaarsa­vond. “Een paar jaar geleden heb ik op enkele van mijn vaste onthaalkin­djes gelet. De ouders waren toen zo tevreden dat ik dit keer mijn deur voor ie- dereen openzet. Kinderen voelen zich hier meteen thuis. Er zijn trouwens al twee plaatsen gereservee­rd dus wie opvang zoekt, twijfelt best niet meer te lang.”

Ik doe dit om mama’s en papa’s uit de nood te helpen, niet voor het geld

Uniek

Bij Landelijke Kinderopva­ng, dat samenwerkt met onthaaloud­ers uit het hele land, wordt verrast gereageerd op het initiatief. “Dit soort nieuwsjaar­sopvang wordt bij mijn weten niet vaak aangeboden, de meeste onthaaloud­ers willen op oudejaarsa­vond immers graag zelf op stap”, klinkt het op het hoofdkanto­or. “Maar dat deze mevrouw Limburgse ouders uit de nood helpt, is uiteraard erg leuk.”

Geïnteress­eerden kunnen Evi Thonnon contactere­n op 012/21.01.19 of de-welpjes@hotmail.com

X

 ?? FOTO TOM PALMAERS ?? De Tongerse Evi Thonnon vangt op oudejaarsa­vond maximum acht kindjes op in haar opvang.
FOTO TOM PALMAERS De Tongerse Evi Thonnon vangt op oudejaarsa­vond maximum acht kindjes op in haar opvang.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium