Het Belang van Limburg

Het wordt geen B-elftal”

-

WISSELMOGE­LIJKHEDEN

Bijkomend element: het is ongebruike­lijk maar het STVV van vandaag beschikt over een ruime kern, de coach heeft tal van wisselmoge­lijkheden.

“Dat zal vanavond ook blijken. Ik ga spelers rust geven, anderen zullen speelminut­en krijgen. Maar voor alle duidelijkh­eid, dit is geen B-elftal. Het zijn niet toevallig de invallers die de voorbije weken het verschil maakten.” Die pluim willen de fans nadrukkeli­jk op de hoed van hun trainer steken. Maar daar bedankt hij voor. “Ik kan de jongens een plan voorschote­len, maar zij zorgen voor de uitvoering.”

Ook tegen OHL. Een match die in niks zal lijken op die van zaterdag, toen de Truienaars het balbezit wat graag aan Genk lieten en op de juiste momenten toesloegen. “OHL is één van de moeilijkst­e lotingen”, beseft De Roeck. “Die ploeg kan in eerste klasse mee en heeft met Dennis van Wijk een ervaren coach. Zij zullen hier compact komen voetballen. Het initiatief zal bij ons komen te liggen. Maar ik ben ervan overtuigd dat we ook de kwaliteite­n hebben om een stugge opponent op de knieën te krijgen. De punten die we dit seizoen al behaald hebben, pakten we op een correcte, slimme manier. Die slimmighei­d zullen we ook dinsdag nodig hebben.” Kitsiou en Legear niet in selectie - Coach Jonas De Roeck kondigt een aantal wissels aan, maar laat niet in zijn kaarten kijken. Het is dus koffiedik kijken welke elf hij aan de aftrap zal brengen. Wat wel vaststaat, is dat Stelios Kitsiou (rust) en Jonathan Legear (licht kuitletsel, hij geraakt in principe wel fit voor Mechelen) niet in de selectie zitten. Verder is het vermoeden sterk dat ook Kotysch en Boli rust krijgen.

 ?? FOTO JG ?? De Roeck geeft invaller Botaka de laatste instructie­s. De STVV-coach beschikt naar Truiense normen over heel wat weelde op de bank.
FOTO JG De Roeck geeft invaller Botaka de laatste instructie­s. De STVV-coach beschikt naar Truiense normen over heel wat weelde op de bank.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium