Het Belang van Limburg

“Juiste mensen aan boord”

CEO Patrick Janssens twijfelt noch aan strategie, noch aan ‘equipe’

- Marnik GEUKENS

“Panikeren is het laatste wat we nu mogen doen. We hadden ons meer voorgestel­d van de competitie­start. Maar daarom moeten we niet plots alles in vraag stellen. Wij twijfelen noch aan onze strategie, noch aan de ‘equipe’ die ze uitvoert.” Het is het bondige antwoord van CEO Patrick Janssens op onze vraag: wat loopt er momenteel fout bij KRC Genk? Het is duidelijk, Patrick Janssens doet er alles aan om te voorkomen dat men binnen de club mekaar met de vinger gaat wijzen. Volgens hem is dat op dit moment ook helemaal niet het geval. “Ik stel vast dat de collegiali­teit binnen de club op dit moment erg groot is. Ik zie nergens dat men de schuld van de mindere resultaten bij iemand anders wil leggen. In het voetbal is het ook niet zo dat je de oorzaak zo maar kan aanduiden. Het is meestal veel complexer dan dat. We zullen die analyse intern voeren en er alles aan doen om hier weer sterker uit te komen.”

Talentvoll­e kern

Naast paniek is ook twijfel een slechte raadgever volgens Janssens.

“Wij blijven ervan overtuigd dat we beschikken over een zeer talentvoll­e kern, die vorig jaar getoond heeft tot wat hij in staat is. Dan heb ik het zeker niet alleen over play-off II. Het is niet zo dat we op basis van die afgetekend­e zeges dachten dat het ook nu weer een walk in the park zou worden. We hebben ook in het tweede gedeelte van de reguliere competitie sterke prestaties getoond, net zoals we na Nieuwjaar nog twee rondes overleefd hebben in de Europa League. De kern die dat realiseerd­e, hebben we bijna helemaal intact gehouden. Hij is bovendien nog versterkt. We zijn ervan overtuigd dat de spelers dat ook binnen afzienbare tijd zullen tonen.”

Deskundige staf

Ook aan de technische staf twijfelt de Genkse CEO niet.

“We hebben een heel deskundige sportieve staf, dat hebben ze vorig seizoen ook uitgebreid laten zien. Ook daar hebben we met Rob Meppelink nog voor versterkin­g gezorgd. We twijfelen niet aan hun competenti­e. Alleen moeten we vaststelle­n dat we op dit moment de frisheid, speelsheid en het spelplezie­r van de tweede helft van vorig seizoen missen. Dat betekent niet dat je plots alles in vraag moet stellen. Ik ben ervan overtuigd dat we de juiste mensen aan boord hebben om snel weer ons ware gelaat te tonen.”

 ?? FOTO JEFFREY GAENS ?? De teleurgest­elde Genk-spelers bedanken de fans voor hun steun op Stayen.
FOTO JEFFREY GAENS De teleurgest­elde Genk-spelers bedanken de fans voor hun steun op Stayen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium