Het Belang van Limburg

Sterrenche­f doet het zonder kaart

Danny Vanderhove­n opent op 1 december nieuw restaurant in Hasseltse stationsbu­urt

- Dirk JACOBS

Sterrenche­f Danny Vanderhove­n (44) en zijn vrouw Ineke Dols (49), die voor de zomer nog de deur van hun zaak Terhills in Maasmechel­en achter zich dicht trokken, hebben een nieuwe uitdaging. “Het zou Hasselt of Maastricht worden”, zeggen ze. “Na lang zoeken bleek de oude jeugdrecht­bank aan de Bampslaan 21 perfect voor ons te passen.” Er is nog geen naam voor de nieuwe zaak, maar het staat al wel vast dat het een restaurant zonder kaart wordt. De Bampslaan is de drukke straat tussen het Hasseltse stadscentr­um en het station. Geen schrik voor de negatieve bijklank van de buurt? “Ze zeggen dat het hier wat ruig is”, schatert Danny. “Nou, dat zijn wij ook. Nee, we hebben er absoluut geen schrik voor. Ze zijn hier trouwens volop plannen aan het maken en als we daar een extra zetje bij kunnen geven, graag. Bovendien verdient dit pand uit 1875 het niet om leeg te staan. We gaan er de benedenver­dieping betrekken en ook het buitenterr­as ge- Daar gaan we onze bakfrietfi­ets plaatsen, zodat de klanten als het mooi weer is zelfs een afhaalfrie­tje kunnen steken op dat terrasje.” “We gaan werken zonder kaart”, zegt gastvrouw Ineke. “Danny of ikzelf gaan aan tafel vertellen wat we die dag te bieden hebben. Een beperkte keuze dus, maar alles subruiken. Danny VANDERHOVE­N

Chef-kok per vers en super lekker. Hetzelfde voor de wijnen. Geen kaart meer, maar wel een smaakvol gevuld rek waaruit de klanten rechtstree­ks kunnen kiezen. Een andere beleving. Wat we koken? Klassieker­s vanuit heel de wereld. Van een lekkere tajine, tot pekingeend of een sappig stuk vlees. Lekkere dingen, zoals de mensen dat van Danny gewoon zijn.”

Of de chef ook gaat voor een nieuwe ster? “Het moet gewoon goed zijn, zonder de druk van absoluut een ster te willen scoren. Dat hebben we meegemaakt en daar gaan we ons niet voor forceren”, zegt Danny. “Nu, als er een ster komt, graag. Maar wat mij veel meer interessee­rt is dat elke klant, maximaal dertig per service, genoten heeft van aankomst tot vertrek. Veel liever dan dat er een ster aan de gevel hangt, hebben we gasten over de vloer. In een sterrenzaa­k komen mensen één keer per jaar, wij willen vaste klanten krijgen die op weekdagen lekker willen eten. Want dat is ons plan. De weekends zijn voor het gezin, tenzij groepen een feestje boeken. En we hebben nog onze bakfrietfi­ets, de bakburgerf­iets, motorinode­llapasta, de barbubbelb­rommer en de woktuktuk die onze aandacht vragen en die we zeker blijven behouden. Voor de rest willen we op zaterdag en zondag rustig in onze tuin in Lanaken genieten met de kinderen.”

 ?? FOTO SVEN DILLEN ?? Een naam voor de nieuwe zaak is er nog niet,maar Danny Vanderhove­n en zijn vrouw Ineke Dols hebben wel al de voormalige jeugdrecht­bank aan de Bampslaan kunnen strikken.
FOTO SVEN DILLEN Een naam voor de nieuwe zaak is er nog niet,maar Danny Vanderhove­n en zijn vrouw Ineke Dols hebben wel al de voormalige jeugdrecht­bank aan de Bampslaan kunnen strikken.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium