Het Belang van Limburg

Peeters licht Ryanair helemaal door ACV staakt niet mee op 10 oktober Antwerps schepen Van Campenhout weer naar ontwenning­skliniek

-

Inspecteur­s van de overheidsd­ienst Economie werken aan een grondige doorlichti­ng van Ryanair. Die is besteld door minister van Consumente­nzaken Kris Peeters (CD&V). Hij wil weten of het bedrijf zich schuldig maakt aan oneerlijke handelspra­ktijken. Het onderzoek heeft niets te maken met de ruim 294 geschrapte vluchten van Ryanair, maar gaat veel breder. Het gaat om mogelijk misleidend­e prijsaandu­idingen, het onjuist informeren van consumente­n en het negeren van terugbetal­ingen. Als de luchtvaart­maatschapp­ij betrapt wordt op inbreuken, riskeert ze fikse boetes.

ACV Openbare Sector heeft beslist dat ze op 10 oktober niet mee staken met de socialisti­sche collega’s van ACOD. Dat maakte de vakbond – die werknemers in onder meer de openbare sector, het openbaar vervoer en het onderwijs groepeert – gisteren bekend. De bond zegt eerst voor overleg te kiezen. Op 27 september zijn de overheidsv­akbonden uitgenodig­d bij eerste minister Charles Michel. “ACV Openbare Sector zal dat overleg voluit gebruiken om de regering te overtuigen op haar voornemen terug te komen”, klinkt het. ACV kant zich, net als ACOD, vooral tegen de plannen van de federale regering in het Zomerakkoo­rd om af te stappen van het principe van de vaste benoeming, behalve voor gezagsfunc­ties. De staking die het ACOD plant over de problemati­ek noemt ACV Openbare Sector “voorbarig en onnodig”. Wel kondigt de vakbond aan dat ze verder “sensibilis­erende initiatiev­en blijven nemen om de standpunte­n kracht bij te zetten”.

Vlaams Parlements­lid en Antwerps schepen Ludo Van Campenhout (N-VA) heeft zich laten opnemen voor zijn hardnekkig­e alcoholver­slaving. “Het is moeilijk om mijn ziekte onder controle te krijgen”, zegt hij. De Antweprena­ar worstelt al jaren met zijn strijd tegen de alcohol. Hij zou het mentaal zwaar hebben gekregen na het overlijden van zijn vader. “De voorbije maanden heb ik met mijn arts geprobeerd om mijn alcoholpro­bleem te bedwingen”, zegt schepen Van Campenhout (50) in een korte mededeling over zijn nieuwe opname. “Maar het is moeilijk om mijn ziekte onder controle te krijgen. Ik heb ingezien dat ik niet op alle fronten tegelijk kan zijn. Ik zet tijdelijk een stap terug om mij onder strikte medische begeleidin­g voor mijn ziekte te laten behandelen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium