Het Belang van Limburg

Heldere vuurbol gespot boven ons land

-

Veel mensen in België en Nederland hebben gisteravon­d rond 21 uur melding gemaakt van een heldere vuurbol die aan de hemel te zien was.

Volgens weerman Frank Deboosere gaat het om een klein steentje dat met tienduizen­den kilometers per uur door de dampkring vliegt. “Soms flitst er een heel heldere vallende ster door de hemel: een vuurbol. In werkelijkh­eid gaat het om een steentje, met een diameter van één cm of meer, dat met een snelheid van tienduizen­den kilometers per uur vergaat in de dampkring. Dat doet de lucht fel oplichten en zo komt het dat we een vuurbol zien”, schrijft Deboosere op zijn website.

Mehdi Nemmouche wil zich ziek melden voor zijn proces

Mehdi Nemmouche

(32, foto) wil niet naar zijn proces voor de viervoudig­e moord in het Joods Museum in Brussel op 24 mei 2014 komen, als hij in de gevangenis niet de nodige medische zorgen krijgt.

“Onze cliënt wordt blind, heeft gehoorstoo­rnissen en aanhoudend­e hoofdpijn”, zeggen zijn advocaten. “Het gevolg van drie jaar afzonderin­g in de gevangenis. Hij kan zijn dossier niet eens instuderen. Zolang de medische zorgen die de wetsdokter heeft voorgestel­d hem geweigerd worden, komt hij niet meer uit zijn cel en verschijnt hij niet op zijn proces. De families van de slachtoffe­rs moeten dan maar beklagen bij de overheid.” Het gerecht reageert voorlopig niet. Het proces tegen Nemmouche zal wellicht pas volgend jaar plaatsvind­en, want het onderzoek is nog altijd niet afgerond.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium