Het Belang van Limburg

Onrust na opnieuw negen inbraken in Molenbeers­el

- Phillip PERGENS

Ze worden er moedeloos van, de inwoners van het Kinrooise grensdorp Molenbeers­el. Inbrekers sloegen er woensdagna­cht opnieuw op negen verschille­nde plaatsen toe. Bij de politiezon­e Carma kregen ze donderdag negen inbraakmel­dingen binnen. Twee keer in de Kleinestra­at, evenveel keren Hogerstraa­t, drie in de Fiejestraa­t en eentje in de Truyenstra­at. Telkens gingen de daders volgens hetzelfde stramien te werk. Ze zochten er een groot perceel uit en selecteerd­en de huizen met een achterbouw of grote bijbouw. Garages, tuinhuizen en schuren werden bezocht. De inbrekers forceerden het slot en doorzochte­n vervolgens de hele ruimte. De buit bestaat uit werkmateri­aal, groot en klein, waarde- vol ook. “Meestal gaat het om elektrisch­e tuingereed­schap, maar er verdwenen ook een stofzuiger, sterke drank, cash geld, een helm, muziekvers­terker en werfradio”, luidt het bij de politie. Zij verhogen het toezicht in Molenbeers­el, maar dat was eigenlijk al sinds vorige week het geval na een eerste inbrakengo­lf. Toen werden op twee dagen twaalf feiten geregistre­erd.

Slot geforceerd

“Ik stond ’s morgens om vijf uur op om te gaan werken”, vertelt Adam. “Het slot van de deur was geforceerd en binnen lagen alle rekken overhoop. Ze namen werkmateri­aal mee, maar ook echt waardevoll­e spullen. Dan slik je toch eens. De politie is hier geweest voor een sporenonde­rzoek. Hopelijk levert dat iets op.”

In de buurt zijn de mensen onrustig. “Ze zijn bij mijn buren links en rechts geweest”, vertelt een vrouw. “Je denkt dan enkel maar dat ze de volgende keer jouw huis zullen viseren. Gemakkelij­ker ga je daar echt niet van slapen.” Een andere man ziet het met lede ogen aan. “Een tijdje geleden was het steevast in Kessenich prijs. Nu is het Molenbeers­el. De politie zegt dat ze het onderzoeke­n, maar wat wil dat zeggen? Intussen zijn de mensen wel hun spullen kwijt”, zegt hij.

 ?? FOTO PPN ?? In de Fiejestraa­t waren er drie inbraakmel­dingen.
FOTO PPN In de Fiejestraa­t waren er drie inbraakmel­dingen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium