Het Belang van Limburg

“Toen Tom dat zei, had hij allicht een paar glazen rode wijn op”

-

het hoofd) Aaaargh. (Herpakt zich) Nee, ik vind het een supermooi compliment van Tom. Ik weet echter wat me te doen staat.”

OUD-VOETBALLER­S Laat ons even terugkeren naar het begin van jullie sportcarri­ère, toen jullie nog de voetbalsch­oenen aanbonden.

Wellens: “Ik herinner me daar nog zo weinig van dat ik daar niets zinnigs over kan zeggen. Ik weet zelfs niet meer hoe oud ik toen was. Het was alleszins geen groot succes.”

De positie waarop je speelde bij Sporting Aalst, herinner jij je toch nog wel?

Wellens: “Spelen die duiveltjes niet daar op het veld waar de bal zich bevindt? Voilà…”

Teuns: “(Lacht) Heb jij alleen maar bij de duiveltjes gespeeld. Dan heb ik het langer volgehoude­n. Tot en met de miniemen. Ik speelde als laatste man.” Wellens: “(Plagerig) Jij kent je positie precies goed.”

Teuns: “(Lacht) Bijna een jaar nadat ik gestopt was, heb ik mijn eerste koersfiets gekocht. Tweedehand­s. Jorne Carolus (ex-Belgisch kampioen bij de beloften, nvdr.), verkocht zijn exemplaar en ik kocht hem over.”

AVIA CYCLING TEAM Niet veel later werden jullie ploegmaats bij Avia Cycling Team.

Teuns: “In het derde jaar dat ik koerste, kwam ik bij Tim in het team. Hoelang was jij toen al bezig?”

Wellens: “Al zes jaar.”

Zag je meteen potentieel in Dylan, Tim?

Wellens: “Ik denk dat je hem eerder als een laatbloeie­r mag bestempele­n. Tenzij je me tegenspree­kt, Dylan?”

Teuns: “Om mijn licentie voor de wielerbond te behalen, moest ik als dertienjar­ige een inspanning­stest afleggen. De sportarts viel bijna achterover. Ik liet waarden no-

Trentin is voor mij de te kloppen man. Hij won vier ritten in de Vuelta en schreef vorig weekend nog de Primus Classic op zijn naam. Een brugje was genoeg om medevlucht­er Drucker te lossen

Dylan TEUNS teren die normaal waren voor gasten die bij de beloften koersten.” Wellens: “Testen bewijzen niet alles…”

Is Tim je altijd zo aan het stangen, Dylan?

Teuns: (Rolt met zijn oogbollen) Wellens: “(Lachend) Kom Dylan, heb jij mij nog graag?”

Teuns: “Ja, hij plaagt tot ik eens een grote steek teruggeef en dan is het onmiddelli­jk gedaan (lacht).” Wellens: “(Opnieuw ernstig) Ik weet nog dat we als junior samen de kamer deelden in de Ster van Zuid-Limburg.”

Teuns: “Bij de nationale eveneens.”

ploeg

In ons fotoarchie­f kwamen we een zegefoto tegen waarop jullie beiden juichend richting streep rijden. Wie heeft wie toen laten winnen?

Wellens: “Ah, in Brustem!” Teuns: “Op 1 maart 2009, mijn verjaardag. En wie denk je dat toen moest winnen omdat het vlak bij zijn deur was? Juist! Ik vind het nog altijd oneerlijk, ik moet daar nog altijd iets voor terugkrijg­en (grijnst). Zondag, Tim!”

Wellens: “Heb ik toen niet gewonnen omdat ik jou eraf gereden heb? Dat zijn we vergeten… Wel een leuke tijd, hè Dylan? Als junior moest je er nog niet heel veel voor doen, maar toch kon je al het verschil maken tegenover je leeftijdsg­enoten. De eerste buitenland­se wedstrijde­n ook… Voor mij was dat de mooiste periode.”

Jullie zijn beiden voor een groot stuk grootgebra­cht bij jullie grootvader­s.

Wellens: “(Knikt) Mijn ouders moesten altijd werken op zaterdag. Dus ging mijn opa altijd met mijn broer en ik mee naar de koers.”

Teuns: “Ik kom hem nu nog tegen.”

Wellens: “Dat is toch al een pak geminderd. Alleen in de Waalse klassieker­s nog.”

Teuns: “Toen ik eerstejaar­s nieuweling was organiseer­den ze in Zelk omwille van mij een nieuweling­enkoers. Dat is de eerste en meteen ook enige keer geweest dat mijn grootvader me heeft zien koersen. Drie weken later is hij gestorven. Het leek wel alsof hij die koers nog absoluut wilde meemaken.”

ARDENNEN De Ardennen zijn jullie geliefkoos­de terrein. Zowel op training als in koers.

Wellens: “(Lacht) Ik weet waar je naartoe wil. Dylan en ik hebben het er vandaag nog over gehad.” Teuns: “(Licht een tipje van de sluier) Wellens trainde niet graag in mijn streek. Hij kwam me nooit tegemoet gereden. Ik ben pas vanaf het tweede jaar bij de nieuweling­en in de Ardennen beginnen trainen. Iemand had me toegefluis­terd dat ik daar mijn voordeel zou mee doen.”

Wellens: “Mijn broer en ik doorkruist­en al op jonge leeftijd Aywaille en omstreken. Samen met mijn pa die ons met de bestelwage­n tot daar bracht. De enige weg die ik in noordelijk­e richting aflegde, was die richting Circuit Zolder om er op snelheid te gaan trainen.”

Teuns: “Ten zuiden van Sint-Truiden kom je nochtans ook veel vervelende betonwegen tegen.” Wellens: “Het steekt duidelijk nog, Dylan.”

Teuns: “Ach, het schiet me net te binnen omdat ik daar tegenwoord­ig zo dikwijls passeer op training.”

 ?? FOTO JEAN HENDRIX ?? Tim Wellens en Dylan
Teuns kunnen het uitstekend met mekaar
vinden.
FOTO JEAN HENDRIX Tim Wellens en Dylan Teuns kunnen het uitstekend met mekaar vinden.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium