Het Belang van Limburg

“Speel niet graag tegen STVV”

MECHELAAR ROB SCHOOFS MOÉT PUNTEN PAKKEN TEGEN CLUB VAN ZIJN HART

- Gunter SCHOOFS

STVV 16 op 21, KV Mechelen 4 op 21. Geen mens die deze resultaten verwacht had na zeven speeldagen. Ook Rob Schoofs niet. De Truienaar ontvangt zaterdag ‘zijn’ STVV en hoopt dat KV eindelijk een eerste keer de zege kan pakken dit seizoen. “Ik speel niet graag tegen STVV. Dat was bij Gent al het geval, nu nog steeds”, zucht Schoofs. “Maar wij moéten winnen, anders blijven we daar onderin bengelen.” Yannick Ferrera en KV Mechelen zijn de 7-1 pandoering op Stayen van in mei nog niet vergeten. Zaterdag wil de ex-coach van STVV revanche. Hoofdreden is niet die 7-1, wel van die huidige voorlaatst­e stek wegkomen. Want de verwachtin­gen liggen heel wat hoger...

Voor Rob Schoofs staat het duel met de Kanaries uiteraard aangestipt. “Deze match wordt opnieuw erg speciaal voor mij”, mijmert Schoofs . “Maar het wordt meer nog een belangrijk­e wedstrijd voor mijn ploeg. Heel Mechelen snakt naar die eerste zege van het seizoen. We brachten al dikwijls goed voetbal, maar zoals Yannick Ferrera het al een paar keer aangaf: in de zestien loopt het mis. En daar gaat het net om de knikkers. Voetbal wordt beslist in de rechthoek. We scoorden amper zes keer. Vaak uit stilstaand­e fases dan nog. En we kregen te makkelijk goals tegen. Achteraan zat het dikwijls niet snor.”

Ook over zijn persoonlij­ke vorm is Schoofs momenteel niet tevreden. “Ik had gehoopt sneller weer top te zijn, maar ik kan niet wegsteken dat ik amper ritme opdeed in Gent in anderhalf jaar tijd. Het betert wel elke week, maar het is nog niet zoals ik wil. Met de bal aan de voet moet ik nog meer kunnen betekenen, in de duels moet ik terug agressieve­r worden. Dat komt, maar ik heb tijd nodig.”

Spijt

‘Hij heeft spijt dat hij niet voor STVV gekozen heeft in de zomer’, is een veelgehoor­de uitspraak bij de STVV-aanhang, die Rob Schoofs destijds op handen droeg als aanvoerder van STVV. “Spijt? Nee. Ik ben ervan overtuigd dat als Mechelen eerstdaags weer naar dat betere niveau toegroeit , het voor mij ook allemaal goed zal lopen”, zegt Rob. “Ik heb er alle vertrouwen in dat het in orde komt met deze groep, maar dan moeten we wel winnen tegen STVV. Anders blijven we daar onderaan bengelen.”

Rob Schoofs was vorige zaterdag nog op Stayen, toen de vijand uit Genk geklopt werd. “Ik heb wel alleen de tweede helft gezien. Ik heb eigenlijk bijna alles gevolgd van STVV. Live of op televisie. Ik ben onder de indruk.

Net als iedereen, denk ik. Van heel wat nieuwkomer­s.

Maar vooral

Boli vind ik een nog altijd een fantastisc­he spits. Die wordt door veel fans in

Sint-Truiden onderschat. Hij verdient meer respect.”

Ik heb bijna alles van STVV gezien. Op televisie of in het stadion. Ik ben alleszins onder de indruk

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium