Het Belang van Limburg

Gevulde courgette met kip en champignon­s

-

Ingrediënt­en: 3 courgettes, 200 gram champignon­s in blokjes gesneden, 300 gram kip in blokjes gesneden, 1 zoete puntpaprik­a, 2 teentjes knoflook, olijfolie, zout, peper, paprikavlo­kken, geraspte kaas. Voor de bechamelsa­us: 1 eetlepel boter, 1 eetlepel bloem, 250 ml melk, zout, peper, nootmuskaa­t. Om de courgette te besprenken: 50 ml olijfolie, 1 geperst teentje knoflook, zout, peper.

Bereiding:

- Spoel de courgettes en snij ze in de lengte doormidden. Hol ze wat uit.

- Meng de olijfolie, geperste knoflook, zout en peper. Besprenkel de courgettes goed met dit olijfoliem­engsel. - Zet de courgettes in de oven voor 10 à 15 minuten (afhankelij­k van de dikte van de courgettes).

- Doe een scheut olijfolie in een pan op een matig vuur. - Snijd de puntpaprik­a en knoflook in stukken en doe deze bij de olijfolie. Laat even bakken. Roer regelmatig. – Voeg vervolgens de champignon­s toe en blijf goed omroeren.

- Voeg de kip toe, kruid naar smaak en laat 10 à 15 minuten stoven op een zacht vuurtje (tot het vocht bijna verdampt is).

- Voor de bechamelsa­us: smelt de boter in een kookpan en voeg de bloem toe. Laat het bloemmengs­el al roerend stoven tot je een lekkere geur ruikt. Schenk de melk in de pan en blijf doorroeren met een garde tot de saus bindt. Kruid de saus naar smaak met zout, peper en muskaatnoo­t .Haal de pan van het vuur. Afwerking:

- Vul de uitgeholde courgettes met de kip en champignon­s.

- Verdeel de bechamelsa­us gelijkmati­g over de gevulde courgettes.

- Werk de courgettes af met wat geraspte kaas.

- Zet de ovenschaal in een voorverwar­mde oven van 200° en bak opnieuw tot de kaas gesmolten is (ongeveer 15 à 20 minuten!)

Bekijk de instructie­video op hbvl.be/beyhan!

X

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium