Het Belang van Limburg

Noah (9) zwaar toegetakel­d door loslopende Amerikaans­e buldog

- Jozef CROUGHS/Mohammed LAGHMOUCH

De negenjarig­e Noah Azzaoui is vrijdagnam­iddag aangevalle­n door een loslopende Amerikaans­e buldog in de Kaasstraat in Attenhoven. De jongen liep zware bijtwonden op aan zijn knie en scheurde zijn kruisbande­n. “Het kan toch niet dat zo’n grote, agressieve hond losloopt?”, zucht mama Eva Azzaoui. Burgemeest­er Iris Vander Schelde beslist vandaag wat er met de hond gebeurt. “Maar eigenlijk moet vooral de eigenaar van de hond aangepakt worden”, zegt Philip Zurinkx van het dierenasie­l van Sint-Truiden. “Mijn zoontje Noah was op een pleintje hier wat verderop aan het basketten met zijn papa”, vertelt mama Eva emotioneel. “De hond was ontsnapt en liep over het pleintje waar nog andere kinderen aan het spelen waren. Hij was agressief en viel Noah aan. Mijn andere zoontje Johan (6) zag alles gebeuren. Ook hij is enorm aangedaan. Gelukkig was mijn man Hicham bij hen. Hij trok de hond van Noah af, en die rende zo hard hij kon naar huis. Maar de hond achtervolg­de hem en beet hem weer in zijn been. Hij bloedde enorm. Ook heeft hij een hechting in zijn arm. We hebben gelukkig de voordeur op de hond kunnen dichtslaan. Het was een enorm agressief beest. Het kan toch niet dat zo een grote hond losloopt? Gelukkig gaat het al iets beter met Noah.”

De jongen heeft meer dan 21 hechtingen aan zijn been en bekomt thuis van de aanval. “Hij is enorm angstig. Hij slaapt niet goed, en wil ook niet meer eten. Morgen (vandaag red.) zal ik klacht indienen.” Eva weet niet van wie de viervoeter is. “De politie is gestart met een zoekactie. Ik hoop dat ze de eigenaar snel vinden”, aldus Eva. “Ik wil duidelijk maken dat zulke honden niet vrij mogen rondlopen. Als mijn man er niet was, wie weet werd mijn zoontje dan doodgebete­n.” Ook Hicham Azzaoui is toegetakel­d. “Hij heeft ook verschille­nde hechtingen. Het had veel erger kunnen aflopen”, zegt ze.

Nieuwe hond

De hond werd in beslag genomen en naar het dierenasie­l van SintTruide­n gebracht. Het is nog onduidelij­k wie precies de eigenaar is van het dier. Maandag beslissen de politie en burgemeest­er Vander Schelde van Landen wat er met de hond zal gebeuren. Philip Zurinkx, voorzitter van het Dierenasie­l van Sint-Truiden, vindt dat in dergelijke gevallen de baasjes een verbod moeten krijgen om nog dieren te houden. “Waarschijn­lijk krijgt deze hond een spuitje, maar daarmee lossen we de kern van de zaak niet op. De eigenaar van de hond kan morgen gewoon weer over straat lopen met een nieuwe hond. Hier schiet de wetgever duidelijk tekort”, vindt Zurinkx.

 ?? FOTO JCR
FOTO JCR ?? De hond werd in beslag genomen. Noah bekomt thuis nog van de aanval. “Dit had veel erger kunnen aflopen”, zegt zijn mama Eva Azzaoui.
FOTO JCR FOTO JCR De hond werd in beslag genomen. Noah bekomt thuis nog van de aanval. “Dit had veel erger kunnen aflopen”, zegt zijn mama Eva Azzaoui.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium