Het Belang van Limburg

Fideel filmfeestj­e in het Atomium

Matthias Schoenaert­s met jetlag naar Belgische première ‘Le Fidèle’

-

Hij was nog maar net terug uit de Verenigde Staten. Maar ondanks zijn jetlag schitterde acteur Matthias Schoenaert­s (39) zaterdagav­ond op de première van ‘Le Fidèle’. “Ik ben Belg in hart en nieren, dus ik hoor hier te zijn”, sprak hij op de rode loper in de Kinepolis van Brussel. En er was nog veel meer mooi volk op de première. Schoenaert­s ging in Brussel meteen op de foto met de Truiense regisseur Michaël Roskam (44) en zijn tegenspeel­ster, de Franse actrice Adèle Exarchopou­los (23). Regisseurs Adil El Arbi en Bilall Fallah waren van de partij, net als acteurs Herwig Ilegems en Joke Devynck en tv-gezichten Astrid Coppens en Sofie Dumont. Acteur Matteo Simoni nam voor het eerst zijn nieuwe vriendin Loredana mee naar een BVfeestje. ‘Le Fidèle’ werd gedraaid in veertien zalen in Kinepolis, waarna een feestje losbarstte in het nabijgeleg­en Atomium. Voor Matthias Schoenaert­s, Belgiës grootste acteur van het moment, was een van de bollen speciaal afgehuurd als VIP-ruimte.

‘Le Fidèle’ was eerder voorgestel­d in Venetië en Toronto. Centraal staat de liefde tussen een racepilote en gangster. De romantisch­e misdaadkom­edie is het tweede deel in de crimitrilo­gie van Michael Roskam. Na de hormonenma­ffia in ‘Rundskop’ liet hij zich nu inspireren door de gangsterbe­ndes uit de jaren tachtig en negentig. Het grote publiek kan vanaf volgende week terecht in de Belgische bioscopen.(dhs)

 ?? FOTO'S CARLO COPPEJANS ?? Michaël Roskam, Adèle Exarchopou­los en Matthias Schoenaert­s mochten een ster onthullen voor ‘Le Fidèle’.
Regisseurs Bilall Fallah (l) en Adil El Arbi (r) met zijn vriendin.
FOTO'S CARLO COPPEJANS Michaël Roskam, Adèle Exarchopou­los en Matthias Schoenaert­s mochten een ster onthullen voor ‘Le Fidèle’. Regisseurs Bilall Fallah (l) en Adil El Arbi (r) met zijn vriendin.
 ??  ??
 ??  ?? Matteo Simoni en zijn vriendin Loredana Falone.
Matteo Simoni en zijn vriendin Loredana Falone.
 ??  ?? Ruben Van Gucht en zijn vrouw Laurence.
Ruben Van Gucht en zijn vrouw Laurence.
 ??  ?? Bram Coppens en zijn vrouw Astrid, voorheen Bryan.
Bram Coppens en zijn vrouw Astrid, voorheen Bryan.
 ??  ?? Pas geout acteurskop­pel Ben Van Ostade en Anke Frédérick.
Pas geout acteurskop­pel Ben Van Ostade en Anke Frédérick.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium