Het Belang van Limburg

Elke Clijsters wordt tennisjuf

“Lesgeven is nieuw, maar de sport zit in mij”

- Jeroen FISSETTE

Dertien jaar nadat ze haar racket noodgedwon­gen aan de haak moest hangen, keert Elke Clijsters (32) terug naar het voor haar zo vertrouwde tennisveld. De jongere zus van Kim wordt trainster bij Tennisclub Excelsior in Hasselt. “Ik heb heel veel zin in deze nieuwe uitdaging”, aldus een enthousias­te Clijsters.

OUDE LIEFDE

“Het is wat vanzelf gegaan”, begint Elke haar verhaal. “Ik had ook een aanbieding voor televisiew­erk op zak. Het was dus het moment om keuzes te maken. Dat televisiew­erk zou ik wel goed gedaan hebben, maar ik was er niet zeker van dat het me gelukkiger zou maken. Ik ben heel blij dat ze mij die kans hebben aangeboden, maar ben er uiteindeli­jk toch niet op ingegaan.”

Dan maar terug naar haar oude liefde: tennis. “Toch een logische keuze, niet? Ik heb gebeld met mijn goede vriend Charlie Baus, die actief is op Excelsior. Ik wist dat deze club samenwerkt met de club van Kim. En het is dicht bij mijn deur. Daarna is het snel gegaan.”

VERWACHTIN­GEN

“Natuurlijk wil ik hier wat bereiken, maar ik ga rustig opbouwen. Vergeet niet dat ik nog mama van twee kindjes ben. De lessen zijn bedoeld voor een grote doelgroep. Ik ga voor alle leeftijden. Het is mijn doel om ooit spelers en speelsters van een hoger niveau te trainen, maar we beginnen bij het begin. Ik ga hier rustig inrollen. Zo kan ik veel leren, want ik ben van plan om enkele trainerscu­rsussen te volgen. Na een jaar ga ik alles evalueren en zullen we zien of we ermee doorgaan.”

Zelf heeft ze niet meer veel getennist. “Dit jaar een paar keer. Mijn onderrug speelt me nog parten (door een rugblessur­e moest Clijsters haar tenniscarr­ière vroegtijdi­g stopzetten, nvdr.). De jaren voordien speelde ik bijna niet. Natuurlijk volg ik het tennis nog. Wel niet meer zo intens als toen Kim nog speelde, maar tennis is mijn thuis. Lesgeven is dan wel nieuw, maar de sport zit in mij. Toen ik 20 was, heb ik nog twee jaar lang tenniskamp­en georganise­erd. Ik kijk erg uit naar deze uitdaging.”

TWEE KINDJES

Haar twee kindjes zal ze niet snel als leerling tegenkomen. “Mijn zoon heeft getennist en deed dat goed, maar hij koos voor voetbal. Dat is geen enkel probleem. Mijn dochtertje schreef ik in bij een hockeyclub, maar zij wou absoluut tennissen. Maar ik ga haar niet trainen. Dat laat ik aan anderen over”, lacht Elke Clijsters.

 ?? FOTO SVEN DILLEN ??
FOTO SVEN DILLEN
 ?? FOTO SVEN DILLEN ?? Elke Clijsters: “Lesgeven is dan wel nieuw, maar tennis zit in mij.”
FOTO SVEN DILLEN Elke Clijsters: “Lesgeven is dan wel nieuw, maar tennis zit in mij.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium