Het Belang van Limburg

De Witte wil “hoe sneller, hoe liever” opvolger aanstellen

-

Bij AA Gent is de focus van het vertrek van Hein Vanhaezebr­ouck meteen verlegd naar de zoektocht naar een nieuwe coach. “We willen zo snel mogelijk iemand aanstellen”, zegt voorzitter Ivan De Witte. “Hoe sneller, hoe liever.” Ivan De Witte wacht op de officiële bekendmaki­ng vóór hij op het nieuws over Hein Vanhaezebr­ouck ingaat.

“Ik heb jullie berichtgev­ing gezien. Maar zolang het niet officieel is, ga ik er niet op reageren.”

De Witte wil wel ingaan op de zoektocht naar een opvolger voor Vanhaezebr­ouck. Assistente­n Peter Balette en Bernd Thijs bereiden de topper tegen Club Brugge voor, maar het bestuur wil niet te lang talmen in de zoektocht naar een nieuwe T1. “We willen echt zo snel mogelijk iemand aanstellen. Hoe sneller hoe liever. Al mogen we ons ook niet laten opjagen, we moeten vooral de juiste keuze maken.”

Er stroomden al tientallen cv’s binnen, maar wat voor trainer zoékt AA Gent nu eigenlijk? HRprofessi­onal De Witte overloopt het profiel dat hij uitgeteken­d heeft. “De voorbije drie jaar hebben we met ons voetbal zoveel abonnement­en verkocht en zoveel goodwill gecreëerd bij publiek en analisten. Die lijn willen we dus absoluut doortrekke­n. We willen een coach die attractief voetbal brengt.” “Let op: dan heb ik het niet noodzakeli­jk over balbezit en dominantie. ‘Attractief voetbal’ is een ruim begrip, je moet dat niet te eng zien.”

Zo laat De Witte de deur open voor iemand als Mazzu. Die slaagt er bij Charleroi toch in om reactievoe­tbal te koppelen aan spektakel en resultaten. Mazzu zelf wou gisteren niet reageren op de geruchten en Charleroi liet nogmaals weten dat hij niet tijdens het seizoen weg mag.

Veel nationalit­eiten

De Witte heeft nog enkele vereisten: “Het moet iemand zijn die een duidelijk concept heeft en die ervoor kan zorgen dat de spelers dat concept ook kunnen uitvoeren. Ook zoeken we iemand met een sterke persoonlij­kheid. We hebben een heterogene spelersgro­ep, met veel nationalit­eiten. De nieuwe coach moet in staat zijn om die groep te managen.” Minder belangrijk, maar toch: in die internatio­nale spelersgro­ep is de voertaal Engels. Idealiter praat de nieuwe coach dus een mond(je) Engels. “Een juiste vaststelli­ng”, zegt De Witte.(vdm,

Manager verdubbeld­e winst in 2016

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium