Het Belang van Limburg

Wie schrijf die blijft

-

De bibliothee­k heeft naar aanleiding van de tiende verjaardag van de nieuwbouw een brochure samengeste­ld met alle werken vanaf 2010 van Diepenbeek­se schrijvers. Die brochure werd voorgestel­d in de bib zelf voor een talrijk opgekomen publiek. Godfried Kippers gidste de aanwezigen door een stapel werken en deed dit op een verfrissen­de manier. Eric Blokken zorgde samen met zijn kompaan voor de muzikale omlijsting.

In een gezellige sfeer maakten de toehoorder­s kennis met de werken van onze inwoners die een boek hebben uitgebrach­t . Alle genres komen aan bod: dichtbunde­ls, naslagwerk­en, thrillers, romans, cultuur en humor. Maar liefst 61 werken verschenen sinds 2010 en al die werken kan men lenen in de bibliothee­k. Het was een indrukwekk­ende lijst die bol staat van kwaliteit. Meer dan vijftig creatieve inwoners uit onze gemeente of die er een band mee hebben. Verschille­nde auteurs passeerden bij mij achter de micro van radio VRD, maar er waren er nog meer die ik niet kende, een aangename verrassing.

Het bewijst eens te meer hoeveel talent er in Diepenbeek aanwezig is, iets wat ik al vaak geschreven heb in mijn columns. Een terecht trotse schepen Miet Nelissen sprak een woord van bewonderin­g en dank uit voor de aanwezigen. Traditione­el werd de avond afgesloten met een receptie.

Dit is een fijn initiatief van de bib en de dienst vrije tijd van de gemeente en zeker een stimulans voor de Diepenbeke­naren om zo verder te doen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium