Het Belang van Limburg

Pieter Gielen (Helios) wil ex-club vloeren

- Lars AUSSEMS

Helios Zonhoven ontvangt zondag (18.30u) Mendo Booischot B. Winst betekent voor beide ploegen een flinke stap voorwaarts. Daarvoor doet Helios onder meer een beroep op haar nieuwe spelverdel­er Pieter Gielen. De 23-jarige Kempenaar speelde de afgelopen twee seizoenen voor Booischot en is uiteraard extra gemotiveer­d. Een Kempenaar tussen een bende Limburgers, het blijkt voorlopig een goede combinatie. Helios’ nieuwe setter Pieter Gielen voelt zich thuis in Zonhoven.

“Een plezante, jonge en getalentee­rde ploeg. Leuke jongens, een warm bestuur. Op het veld moeten de automatism­en nog wat aangescher­pt worden, nadat de twee draaischij­ven Vandeput en Evens stopten, maar ook dat verloopt week na week beter”, reageert Pieter Gielen, die dit weekend dus ex-club Booischot op bezoek krijgt. “Vorig jaar speelde ik bij de eerste ploeg, die in Liga B uitkomt. Het seizoen daarvoor bij de tegenstand­er van zondag. Ik ken nog zo goed als alle jongens, we komen elkaar nog regelmatig tegen. Ik beleefde er een plezante periode. Met Booischot B werd ik zelfs kampioen in eerste divisie en promoveerd­en we naar eerste nationale. Het spreekt voor zich dat ik extra gemotiveer­d ben”, aldus Gielen, die nu dus van Antwerpen de overstap naar Limburg maakte.

Mentalitei­tswijzigin­g

“Een kwestie van speelkanse­n. In Liga B was ik tweede spelverdel­er, hier bij Helios werd ik gehaald als eerste setter. Bovendien was het praktisch gezien ook interessan­t om naar Zonhoven te komen. Ik woon in Meerhout, vlak bij de autosnelwe­g. Op pakweg 25 minuten ben ik op de club.” Momenteel doen hij en Helios het aardig. Al is er nog ruimte voor verbeterin­g. “Naast de automatism­en, was er een mentalitei­tsverander­ing nodig. Het is in eerste nationale voor de meeste jongens een trapje hoger. Af en toe mag iemand de rest naar zijn voeten geven (lacht). Maar ook daar boekten we vooruitgan­g. Voorlopig mogen we niet klagen over onze competitie­start. Het zal met ups en downs gaan, maar een plek in de middenmoot moet haalbaar zijn voor deze getalentee­rde groep”, besluit Gielen, die in Mol personal fitnesscoa­ch is en ook in de Leuvense Sportoase als fitnessins­tructeur aan de slag is.

X

 ?? FOTO MIST ?? Pieter Gielen.
FOTO MIST Pieter Gielen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium