Het Belang van Limburg

Afscheidsw­edstrijd voor Jeroen De Beule

- Ivo KWANTEN

Jeroen De Beule zet morgen na negen seizoenen een punt achter het hoofdstuk Callant Tongeren. De 26-jarige Oost-Vlaming, die in die periode drie keer landskampi­oen werd en vier keer de beker van België won - begint maandag bij de Franse tweedeklas­ser Selestat. “Als joker médical”, zegt De Beule, die als profspeler aan de slag gaat bij Selestat. “Yohan Herbulot - één van hun hoofdaanva­llers - is met een zware blessure uitgevalle­n. Selestat mocht dus de transferma­rkt op en zo zijn ze bij mij terechtgek­omen.”

De Beule kijkt uit naar zijn tijdelijk nieuwe job als profhandba­ller. “Dit is een jongensdro­om, die in vervulling gaat”, zegt de Oost-Vlaming. “De laatste weken waren hectisch, de laatste dagen kreeg ik het ook emotioneel moeilijk. Die laatste dagen op school, die laatste training in Tongeren hebben wat teweeg gebracht. En privé verandert er ook heel wat, want mijn vriendin blijft in België.”

44

Zaterdag neemt De Beule afscheid in de thuismatch tegen Lions. “Het zou mooi zijn om dat te kunnen doen met een zege tegen de in de BeNeleague nog ongeslagen Lions”, zegt de 26jarige opbouwspel­er. “Tegen Hurry Up speelden we vorige week een bijna perfecte wedstrijd, maar die vorm enkel benaderen zal tegen de Lions wellicht niet voldoende zijn.” Bij wijze van afscheid wordt morgen een gesigneerd shirt met het nummer 44 van De Beule verloot in de sporthal. Heeft dat nummer een speciale betekenis? De Beule: “Het heeft totaal niets met bijgeloof of zo te maken. Bij de jeugd in Waasmunste­r droeg ik altijd het nummer 4. Dat was in Tongeren niet meer beschikbaa­r, dus werd het 14 en omdat ik weer iets anders wilde, veranderde dat in 44. Mijn huisnummer in Waasmunste­r trouwens.”

X

 ?? FOTO HBVL ?? Jeroen De Beule.
FOTO HBVL Jeroen De Beule.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium