Het Belang van Limburg

“Veel zin in dit belangrijk jaar”

Limburg United begint vanavond tegen Aalst aan nieuwe seizoen

- Raf COMANS

Een weekje later dan de andere ploegen begint Hubo Limburg United vanavond aan de competitie. De eerste veldslag van het seizoen wordt straks uitgevocht­en in de eigen Alverbergs­porthal tegen Okapi Aalstar. Op basis van de Supercup wordt het een jaar vol vuurwerk voor de Limburgers. Voorzitter Maarten Bostyn mikt op een vierde plaats, net achter het ongenaakba­ar gewaande trio Oostende, Charleroi en Antwerp Giants. “Het is een heel belangrijk seizoen voor Limburg United”, stelt de preses. “Noem het gerust het postLynch-seizoen. Dat we elk jaar met een quasi nieuw team moeten beginnen, zijn we ondertusse­n gewoon. Deze keer moesten we echter ook een nieuwe coachingst­af zoeken en inwerken. Ik denk dat we daar met Ronnie McCollum en Thomas Roijakkers absoluut in geslaagd zijn. In de voorbereid­ingsperiod­e hebben we gezien dat het twee op-en-top profession­als zijn en de juiste persoonlij­kheid hebben. Dat laatste is voor het project Limburg United altijd al belangrijk geweest.”

“We hebben er allemaal veel zin in. Tegelijk is er ook een beetje gezonde nervositei­t, maar dat is elk jaar zo als je met een nieuwe ploeg aan het kampioensc­hap begint. Maar wat we in de voorbereid­ing gezien hebben, bevalt ons erg. Met Joe Rahon er nog bij, zijn we vrij gerust dat we gewapend zijn voor een competitie­f seizoen.”

Ik verwacht Oostende, Charleroi en Antwerp in de top drie. Het zou mooi zijn ‘de best of the rest’ te zijn

Mc Collum

Vorig seizoen was de ploeg van Limburg United erg afhankelij­k van Seth Tuttle. “Ik wil niet zeggen dat we niet zo’n speler hebben dit jaar”, aldus coach Ronnie McCollum. “We moeten alleen nog zien wie dat wordt. Ons spel is gebaseerd op snelle bal- en spelerswis­selingen, waarin iedereen aan bod komt. Maar zet er iemand op het juiste moment een stap naar voor, dan zullen we dat natuurlijk uitspelen.”

“De ambitie dit jaar? Zeven of

Limburg-voorziter BOSTYN acht ploegen in de EuroMillio­ns Basketball League hebben dit seizoen van coach gewisseld. Heel wat teams zitten dus met vraagteken­s wat het gaat worden. Tegelijker­tijd zijn er ook veel clubs die heel steile ambities hebben”, beseft voorzitter Bostyn.

“Ik verwacht Oostende, Charleroi en Antwerp Giants in de top drie. Met wat ze hebben uitgegeven om spelers aan te trekken, kunnen ze niet liegen over hun ambities. Ze moeten met de druk omgaan. Achter die drie ligt het open. Dan denk ik dat wij de vierde plaats mogen ambiëren. De best of the rest zijn zou heel mooi zijn. Met het budget dat we hebben zou dat een fantastisc­he prestatie zijn.”

Mukubu

“We zijn klaar om er aan te beginnen”, stelt kapitein Wen Mukubu. “We zijn niet volledig, maar er blijven genoeg rotatiemog­elijkheden om voor de zege te gaan. In de voorbereid­ing wonnen we vier keer en verloren we vier keer. Natuurlijk wil je elke match winnen, maar met een bijna compleet nieuwe ploeg was de doelstelli­ng om elkaar beter te leren kennen en als ploeg elke keer beter voor de dag te komen. Daar zijn we in geslaagd. Verder is Joe Rahon pas laat bij de ploeg gekomen. Vóór de Supercup-match had hij amper met de groep getraind. Door het uitstellen van de match in Antwerpen hebben we evenwel een extra week gekregen om klaar te zijn voor de openingsma­tch.”

X

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium