Het Belang van Limburg

“Lossingsco­mmissie starten” “Gebruik nieuwe technologi­e”

-

Wim Kempeneers (foto) is

46, secretaris van KBDBLimbur­g en zetelt op dit moment al in de Algemene Vergaderin­g nationaal. Kempeneers, die ook censor nationaal is, is dus herverkies­baar. “Ik ben geen grootprate­r noch propagandi­st en ik ga ervan uit dat de meeste liefhebber­s mij kennen en weten waar ik voor sta”, reageert Kempeneers, die toch enkele punten aanhaalt waar de duivenspor­t baat bij heeft. “Op Limburgs niveau is het opportuun om de vluchtkale­nder zo goed als mogelijk te blijven opstellen op de noden van elke discipline. Het lijkt mij nodig om een Limburgse lossingsco­mmissie samen te stellen, maar dat is geen sinecure.” Op nationaal vlak ziet Kempeneers één werkpunt: “Communicat­ie! De Algemene Vergaderin­g hoort bovendien als een soeverein element te kunnen werken en niet blind te dansen naar de pijpen van het Sportcomit­é.” Koen Vanmeert (foto) is 31, secretaris bij ‘De Toekomst

Halen’ en een pleitbezor­ger van het gebruik van technologi­e. “Dat moet ons in staat stellen om lossingen bij slecht weer te vermijden.

Maar eerst en vooral moet de communicat­ie tussen KBDB en haar leden/ maatschapp­ijen verbeteren”, zegt Vanmeert. “Bij ingrijpend­e veranderin­gen - zoals dit jaar het WPROL-systeem - zou ik de maatschapp­ijen per provincie eens extra bij elkaar roepen om hen van de nodige uitleg te voorzien. Het is namelijk bij deze maatschapp­ijen, waar de vragen van de liefhebber­s terechtkom­en. Ik denk ook dat het stilaan tijd is dat de KBDB alle nationale vluchten zelf gaat inrichten.” “En een laatste aandachtsp­unt wat mij betreft is de promotie van de duivenspor­t via de kanalen, die de jonge mensen gebruiken, zoals nieuwsapps en online-nieuwssite­s”, besluit Vanmeert.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium