Het Belang van Limburg

Seizoen start weer in Limburg

-

Dit weekend stappen de Limburgse petanque-spelers bijna allemaal weer het dolomiet op. “We hebben in onze provincie de achterstan­d ruimschoot­s goedgemaak­t”, pronkt de Limburgse sportdirec­teur en nationale ref Peter Troonbeeck­x. “Dit jaar hebben we op de kampioensc­happen liefst zes gouden en vijf bronzen medailles behaald”, zegt hij fier. “Bovendien werden Natachsa Kazmierckz­ak en Gert Quetin geselectee­rd voor het WK. Wij zijn ook de enige provincie, waar er in de zomermaand­en elke week een tornooi werd gespeeld. Daar kwamen niet minder dan 4.687 spelers op af.”

“In de Vlaamse reeksen is het uitkijken naar de Limburgse clubs”, zo gaat hij verder. “Boekt gaat daar voor de hoogste onderschei­ding, Tongeren wil buitenshui­s meer punten sprokkelen, Olympia gaat het beter doen dan vorig seizoen en ZigZag Ham wordt een goede middenmote­r.”

“In eerste provincial­e is PC Genenbos titelfavor­iet”, zo voorspelt hij. “Morgen, zaterdag, genieten ze trouwens van het thuisvoord­eel tegen Pelt. Het resultaat van die andere derby tussen Maaseik en Eisden is een stuk moeilijker te voorspelle­n. In de andere reeksen liggen de teams korter bij elkaar.” Troonbeeck­x vindt het positief dat de jeugd ook in deze competitie­s wordt ingeschake­ld. “Dat maakt hen sterker”, vindt hij. En dan zijn er natuurlijk nog de 50-plussers met 53 ploegen. “Ook van hen kan de jeugd nog wat leren”, aldus de Limburgse sportdirec­teur.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium