Het Belang van Limburg

“Een echte familieclu­b”

Wieze Boys A maken zich op voor eerste topper van seizoen

- Luc ERALY

Zaterdag (15.00u) staat de eerste topper van het KLBS-seizoen op het menu. Dan neemt bekerwinna­ar en vice-kampioen Wieze Boys A het op tegen kampioen Century Hasselt. “Wij willen Century nu al op vijf punten zetten”, zegt voorzitter Lode Beerten van de thuisploeg. Wie Wieze Boys A zegt, zegt de familie Beerten.

“We zijn een echte familieclu­b, dat maakt Wieze Boys zo uniek”, zegt doelman Djorn Beerten (31). “Voorzitter Lode en ondervoorz­itter Guido zijn neven van mijn opa, die hier net als mijn vader ook gespeeld hebben. Bijna alle spelers komen uit het gehucht Boekt. We zoeken mekaar ook naast het voetbal geregeld op.” Beerten - die samen met zijn vader een bedrijf in tuinaanleg runt - is dit seizoen nog de enige doelman in de Bedrijfsbo­nd, die nog geen doelpunt slikte. “Met dank aan onze sterke defensie, kansen weggeeft.”

“Onze ploeg draait dan ook nog op haar automatism­en van vorig seizoen”, beseft voorzitter Lode Beerten. “Bovendien zijn we in de breedte versterkt. We mikken dan ook op de dubbel. Maar Century - dat de broers Stijn en Jeroen Mellemans binnenhaal­de - is uiteraard niet te onderschat­ten. Onze tegenstand­er van morgen is wel al uitgeschak­eld in de bekercompe­titie, dat verhoogt onze kansen op dat vlak.”

“Na de mislukte fusie tussen Vrijheid Zolder en Viversel, een vier-

die weinig tal jaar geleden, zijn we echt doorgestot­en naar de top”, pikt secretaris Peter Put in. “Toen zijn er vier spelers van Viversel naar hier gekomen en sindsdien slagen we er elk seizoen in ons met één of twee provincial­e spelers te versterken. Dit seizoen verwachten we nog een ex-speler van KVK Beringen.”

Tegenstand­er Century Hasselt deed nog straffer. De titelverde­diger voegde ex-nationaler­s Stijn en Jeroen Mellemans aan haar kern toe. Toch werd Century al in de zestiende finales van de beker uitgeschak­eld en kwam het vorig wekend - op het veld van Berg - niet verder dan een puntendeli­ng. “Dat maakt dat we er morgen in de topper tegen Wieze Boys voor moeten zorgen dat we de rol niet lossen”, beseft Century-voorzitter Jaak Schetz.

De topper wordt zaterdag om 15.00u afgetrapt op de terreinen van de Wieze Boys aan de Kongostraa­t in Heusden-Zolder.

 ?? FOTO LE ?? Wieze Boys A won vorig seizoen de beker. De familie Beerten - doelman Djorn staat tussen ondervoorz­itter Guido (links) en voorzitter Lode Beerten - viert mee.
FOTO LE Wieze Boys A won vorig seizoen de beker. De familie Beerten - doelman Djorn staat tussen ondervoorz­itter Guido (links) en voorzitter Lode Beerten - viert mee.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium