Het Belang van Limburg

Dieven boren zich weg naar binnen

INBRAKEN IN TWEE BEDRIJVEN: veel schade, amper buit

- Geert VAN BAELEN

Op het Overpeltse industriet­errein gingen inbrekers wel heel driest te werk. Bij matrassenf­abrikant Euroflex maakten ze met een drilboor een gat in een muur. Er is geen buit, maar de schade is groot. Ook bij een bedrijf op de Europalaan werd een deel van een muur gesloopt om binnen te geraken. “Van het verwarming­shok dat tegen het bedrijf staat hebben ze eerst de deur geforceerd”, vertelt zaakvoerde­r Kim Van Engeland. “Daar liepen ze tegen de muur. Met een drilboor maakten ze gewoon een gat. Zo kwamen ze eerst uit in de toiletten. Vervolgens zijn ze gaten beginnen maken in de gyprocwand­en tot ze in onze kantoren uitkwamen. Eigenlijk hebben ze de deuren vermeden om het alarm te omzeilen. Buiten en binnen hebben ze de alarminsta­llaties en sensors ook nog eens kapotgesla­gen voor een alarmsigna­al de meldkamer kon bereiken. Het waren geen amateurs. Ze hadden hun terrein goed verkend.”

In de burelen werd een ware ravage aangericht. “Alles hebben ze overhoop gehaald. Maar ze hebben geen buit gemaakt. Laptops en computers lieten ze zelfs ongemoeid. Volgens mij zochten ze geld, maar dat is hier niet te vinden. We zijn geen winkel. De werking van ons bedrijf komt gelukkig niet in het gedrang. We moeten wel heel wat schade herstellen”, aldus de zaakvoerde­r, die vaststelt dat zijn bedrijf de Kim VAN ENGELAND Zaakvoerde­r Euroflex jongste vijf jaar al evenveel keer het doelwit was van inbrekers.

Twintig euro

Op de Europlaan raakten vermoedeli­jk dezelfde dieven ook via een zelfgemaak­t gat in de muur binnen in een bedrijf. Daar verdween ongeveer 20 euro uit een van de burelen. Ook een inbraakpog­ing in de Fabrieksst­raat die gistervoor­middag werd vastgestel­d, zou in verband kunnen staan met de feiten. Daar werden braakspore­n op een schuifdeur gevonden.

Het waren geen amateurs. Ze hadden hun terrein goed verkend

 ?? Foto GVB ?? De inbrekers maakten met een drilboor een gat in de muur bij Euroflex. Ze hebben ook alle alarminsta­llaties stukgeslag­en.
Foto GVB De inbrekers maakten met een drilboor een gat in de muur bij Euroflex. Ze hebben ook alle alarminsta­llaties stukgeslag­en.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium