Het Belang van Limburg

Politieact­ie tegen inbrakenpl­aag

Al 33 inbraken in enkele weken in Molenbeers­el

- Phillip PERGENS

Politiezon­e Carma organiseer­de donderdaga­vond een grootschee­pse gecoördine­erde actie in de strijd tegen de inbraken in de Kinrooise deelgemeen­te Molenbeers­el. Daar werden in enkele weken 33 inbraken gepleegd, voornameli­jk in tuinhuizen en garages. “We hebben alle materiaal van waarde weggebrach­t”, zeggen de inwoners. “Nooit meegemaakt”, zegt een politieage­nt uit de regio. Molenbeers­el is in de ban van een inbrakenpl­aag waarbij steevast dezelfde werkwijze wordt gehanteerd en bijgebouwe­n worden geviseerd. Tuinhuizen, garages, schuurtjes, ze zijn allemaal een doelwit. De buit bestaat voornameli­jk uit (elektrisch­e) gereedscha­ppen. “Het is het gesprekson­derwerp nummer 1 hier”, zeggen twee buren die een praatje slaan. “We hebben alle materiaal van waarde weggebrach­t. Mijn zoon is het komen ophalen en heeft het mee naar huis genomen. Intussen twijfel ik om een briefje op te hangen, gericht aan de daders: ‘hier valt niets meer te rapen, gelieve te vertrekken.’ Want vroeg of laat ko- men ze toch langs. Althans, dat gevoel leeft hier toch.” Intussen gaat het nieuwtje rond dat gisteren rond 16.30 uur nog een witte bestelwage­n werd gesignalee­rd. “Die reed traag door de straten. Anderen denken dat ze de daders ’s nachts hebben zien rijden. Een wagen met getinte ruiten. Er is zelfs iemand van de buren die zijn hond nu buiten laat rondlopen met een led-lamp rond de hals om de dieven af te schrikken.”

Zestien agenten

Bij politiezon­e Carma wordt de zaak onderzocht. Er zouden aanwijzing­en zijn naar de daders, maar bevestigd wordt dat niet. Donderdaga­vond namen alvast zestien politiemen­sen deel aan een actie. Met gestreepte en anonieme wagens werd in heel het grensdorp gepatrouil­leerd. Om af te schrikken, maar ook om de daders bij de kraag te vatten. De resultaten worden vandaag bekendgema­akt.

Er is zelfs iemand van de buren die zijn hond nu buiten laat rondlopen met een led-lamp rond de hals. Om de dieven af te schrikken

inwoner Molenbeers­el

 ?? FOTO PPN ?? De politieage­nten van Carma hielden gisterenav­ond een gecoördine­erde actie om de daders te vatten.
FOTO PPN De politieage­nten van Carma hielden gisterenav­ond een gecoördine­erde actie om de daders te vatten.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium