Het Belang van Limburg

Brand bij Teksam aangestoke­n

-

Twee compartime­nten van het bedrijf Teksam Company in de Woudstraat zijn woensdagna­cht uitgebrand. Het staat zo goed als vast dat de brand werd aangestoke­n. Buiten de bedrijfsha­llen lagen verschille­nde gebruikte gasflesjes. De schade is groot omdat vooral op maat gemaakte producten volledig vernield zijn. De zowat veertig werknemers zijn voorlopig technisch werkloos. Teksam Company is een metaalverw­erkend bedrijf dat gespeciali­seerd is in telescopis­che masten en mobiele en draagbare noodverlic­hting. Het was de conciërge die het vuur opmerkte. “Er was een alarmsigna­al binnengeko­men om 5.40 uur”, zegt Marc Loyens, zaakvoerde­r van Teksam Company. “We wisten dan ook meteen in welke sectie van ons bedrijf de brand was uitgebroke­n. Onmiddelli­jk zijn de hulpdienst­en verwittigd. En die waren ook heel snel ter plaatse. Maar de brand in twee van onze compartime­nten was zo hevig dat al onze op maat van de klant gemaakte producten onherstelb­aar beschadigd zijn. De schade is enorm.”

Ook de rest van het bedrijf liep volgens Loyens ernstige schade op. “Zowel in de werkhallen als in onze burelen is er neergedwar­reld roet”, gaat de zaakvoerde­r verder. “Er moet nu een gespeciali­seerde reinigings­dienst komen om alles schoon te maken. Deze week gaan we niet meer kunnen opstarten. Dat betekent dat de mensen bij ons dan technisch werkloos zullen zijn. We hopen dat we tegen volgende week een beter zicht hebben op de problemen en dat we zo snel mogelijk weer kunnen opstarten.”

Gasflessen

Inmiddels staat het zo goed als vast dat de brand aangestoke­n is. “Er lagen buiten van die gasflesjes die ze op een camping gebruiken om te koken”, gaat Loyens verder. “Het vermoeden is dan ook groot dat die gebruikt zijn om brand te stichten. Naar een beweegrede­n hebben we het raden. We hebben klacht ingediend tegen onbekende.”

 ?? CHRIS NELIS ?? De werknemers van Teksam Company zijn voorlopig werkloos.FOTO
CHRIS NELIS De werknemers van Teksam Company zijn voorlopig werkloos.FOTO

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium