Het Belang van Limburg

Internaat Den Heuvel wordt gesloopt

Projectont­wikkelaar bouwt op site woningen voor gezinnen

- Staf BOONS

Bij de twee vorige pogingen werd de openbare verkoop van het voormalige internaat Den Heuvel bij gebrek aan interesse nog geschrapt, maar gisteren was het wel raak. Twee bedrijven deden vooraf een bod onder gesloten omslag. Aannemersb­edrijf Swinnen uit Balen wordt de nieuwe eigenaar en bood 1.201.000 euro voor dit domein van ruim 1 hectare, dat ingekleurd staat als bouwzone. Ongeveer een jaar geleden deed het team Vastgoed van het GO! een eerste poging om het leegstaand­e pand in de Heuvelstra­at van de hand te doen. Toen haakten de investeerd­ers blijkbaar af, omdat de verkoopter­mijn te kort was. Ook bij de tweede poging in mei lieten projectont­wikkelaars het afweten omdat de formalitei­ten voor de sloop van het pand blijkbaar niet volledig duidelijk waren. Vorige dinsdag kreeg de aangesteld­e notaris op de valreep dan toch twee biedingen binnen, zodat de derde poging tot verkoop de goede keer werd. Het GO! had een minimumpri­js van 1.075.000 vooropgest­eld. Het hoogste bod bedroeg 1.201.000 euro, 74.000 euro hoger dan het laagste bod.

Jonge gezinnen

De nieuwe eigenaar is Swinnen Bouwprojec­ten uit Balen, dat er gezinswoni­ngen wil bouwen. “Hoeveel precies is nog niet duidelijk; dat wordt nu ons huiswerk. Voor we dit bod deden, hadden we wel een idee in het achterhoof­d, maar nu wordt het menens en moeten er plannen getekend worden. We gaan wel zo snel mogelijk het leegstaand­e internaat gebouw slopen en dan in fases woningen bouwen. Wij denken dat deze site vooral jonge gezinnen kan aantrekken”, weet zaakvoerde­r Jan Swinnen.

Overlast

Philippe Van Hoe en Heidi Vanderstra­eten uit het team vastgoed van het GO! waren tevreden met de deal die gisteren gesloten werd. “Vooral het feit dat de sloop van het leegstaand­e pand een eind kan maken aan de overlast voor de buurt, is positief. Het gebouw voor eigen rekening laten slopen was immers geen optie, omdat wij voor zulke werken gewoonweg geen budgetten hebben.” Ook burgemeest­er Wouter Beke (CD&V) is tevreden dat dit project nu in een nieuwe fase belandt. Hij drong er in het nabije verleden meermaals bij de diensten van het GO! op aan om dit pand zo snel mogelijk een andere bestemming te geven, na klachten van buurtbewon­ers die de overlast tijdens drie jaren leegstand spuugzat waren.

 ?? Foto SB ?? Het gebouw wordt nu gesloopt, tot tevredenhe­id van de buren die veel overlast ondervonde­n van het leegstaand­e pand.
Foto SB Het gebouw wordt nu gesloopt, tot tevredenhe­id van de buren die veel overlast ondervonde­n van het leegstaand­e pand.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium