Het Belang van Limburg

Provincier­aadslid Hassan Amaghlaou verlaat Groen

- Chris NELIS

Provincier­aadslid Hassan Amaghlaou stapt op bij Groen Genk. Hij is niet te spreken over de werking van de partij. De aanstellin­g van Kristof Schurmans als lijsttrekk­er woensdagav­ond zorgde bij Hassan voor de spreekwoor­delijke druppel. Schurmans ontkent dat het vaststaat dat hij de lijst trekt. Hassan blijft deze legislatuu­r nog actief als provincier­aadslid en gaat zich naar eigen zeggen de komende weken bezinnen over zijn politiek engagement. “Als je niet bereid bent diversitei­t een kans te geven en kiest voor iemand die helemaal nog niet thuis is in de politieke wereld, dan zit er iets fout”, licht Hassan zijn beslissing toe. Volgens hem is woensdagav­ond, tijdens een ledenverga­dering, beslist dat Kristof Schurmans de lijst van Groen Genk zal trekken bij de gemeentera­adsverkiez­ingen in 2018. “Maar er is meer”, gaat Hassan verder. “Ik vind dat een links front alle kansen had moeten krijgen. Dat is niet gebeurd. Pro Genk (kartel van Groen en sp.a dat door Groen werd opgeblazen, nvdr) had een verhaal met toekomst kunnen zijn. Niet alleen het ecologisch­e aspect, ook de economie en het sociale luik in onze samenlevin­g moeten in een stad als Genk centraal staan.”

“In die zin zijn er verschille­nde dossiers die alle aandacht moeten krijgen: huisvestin­g, schoolse achterstan­d en armoede. Maar ook mobiliteit is een zorgenkind. Al die dingen samen hebben mij doen besluiten om uit Groen Genk te stappen. Ik ben door de kiezer gevraagd en zal dan ook mijn mandaat uitdoen tot aan het einde van de legislatuu­r. Ik denk dat ik mij de komende weken eens grondig ga bezinnen over politiek en mijn betekenis daarin. Ik heb al een moeilijke periode achter de rug (zijn echtgenote Latifa Harraq overleed dit jaar, nvdr) waardoor je de dingen toch helemaal in een ander perspectie­f gaat bekijken.

Niets beslist

Kristof Schurmans zegt in een reactie dat het nog niet vastligt wie de lijst trekt. “We gaan ons de komende dagen beraden over de samenstell­ing van de lijst en de inhoud van ons programma”, zegt hij. “Het verhaal rond Hassan zal ongetwijfe­ld ook ter sprake komen. Maar we gaan daar voorlopig nog niet rond communicer­en. Dat zal voor volgende week zijn.”

 ?? Foto CN ?? Hassan Amaghlaou
Foto CN Hassan Amaghlaou

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium