Het Belang van Limburg

Nieuw sportcompl­ex van 13 miljoen opent eind 2018

- Geert VAN BAELEN

Nadat begin juni de eerste graafwerke­n van start gingen, is in Lommel nu officieel de bouw begonnen van het nieuwe sportcompl­ex met zwembad en tennishal. De bedoeling is dat er tegen eind 2018 kan gesport worden. De tarieven zullen lichtjes stijgen voor particulie­ren, maar niet voor scholen en zwemclubs. De Beringse zwemkampio­en Pieter Timmers kwam het project gisteren persoonlij­k toejuichen. Zoals bekend krijgt het nieuwe sportcompl­ex vorm achter het huidige verouderde zwembad dat na meer dan 45 jaar dienst zal verdwijnen. De nieuwe accommodat­ie bestaat uit een 25-meterbad, een instructie­bad, een kinderbad en een tennishal met vier banen. Een gemeenscha­ppelijke brasserie met waterspeel­tuin zal het geheel, met ook een stuk wellness, verbinden. De private partners – Pellikaan dat al meer dan 500 zwembaden realiseerd­e en Optisport dat ruim 300 accommodat­ies exploiteer­t – zullen samen instaan voor de bouw en 30 jaar lang de uitbating verzorgen.

Tarieven

“We waren al enkele jaren vragende partij voor de zwembaden en de tennishal. De extra’s zoals de wellness bekostigen de partners”, zegt sportschep­en Jasmine Van Grieken (sp.a). “Als stad betalen we jaarlijks iets meer dan een miljoen euro af aan dit project. Hierin zitten ook de personeels­kosten.” Het huidige zwembad trekt elk jaar 110.000 bezoekers. De verwachtin­g is dat dit aantal door het grotere bad en ruimere openingsur­en met de helft zal stijgen. Ook de tarieven zullen lichtjes omhoog gaan voor particulie­ren. Kinderen tot 3 jaar betalen voor een zwembeurt een halve euro, wat nu nog gratis is. Kinderen tot en met 11 jaar betalen 2,5 euro, een halve euro meer. Voor tieners is er een stijging van 30 eurocent tot 3 euro. Wie ouder is dan 18 jaar betaalt in het nieuwe zwembad 3,5 euro, een stijging van 80 cent. Voor zwemclubs en scholen blijven de tarieven ongewijzig­d. “De nieuwe prijzen liggen nog altijd lager dan in andere gemeenten. We wilden zeker geen tarieven die gehanteerd worden in zwemparadi­jzen”, motiveert Van Grieken.

Zwemput

“De bekisting voor de grote zwemkom is klaar. Het gaat om een indrukwekk­ende put van 2,70 meter diep. Begin volgende week wordt in principe het beton gestort”, zegt projectlei­der Guido Roovers. De bedoeling is dat eind 2018 het complex in gebruik wordt genomen, waarna het huidige zwembad wordt afgebroken. “Aan dat oude bad heb ik mooie herinnerin­gen. Ik heb er heel wat jeugdwedst­rijden gezwommen”, wist de Beringse zwemkampio­en Pieter Timmers, die tijdens de eerstestee­nlegging zijn rol als ambassadeu­r voor de zwemsport vervulde. Hij kreeg als aandenken een badjasje voor zijn drie maanden oude dochter.

 ?? FOTO HBVL ?? Een impressie van het nieuwe zwembad.
FOTO HBVL Een impressie van het nieuwe zwembad.
 ?? FOTO GVB ?? Zwemkampio­en Pieter Timmers kreeg een aandenken voor zijn drie maanden oude dochter.
FOTO GVB Zwemkampio­en Pieter Timmers kreeg een aandenken voor zijn drie maanden oude dochter.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium