Het Belang van Limburg

Willy Sommers verrast Herstappe

Zanger treedt voor het eerst op in kleinste gemeente

- Dirk ROEFFLAER

De kleinste gemeente is gisterenav­ond verrast met een bezoek van een BV. Willy Sommers daagde er op voor het tv-programma ‘De laatste 24 uur’ dat Nathalie Meskens dit najaar mag presentere­n op VTM. De Vlaamse zanger verzorgde er een optreden achter de zaal Jan zonder Vrees. Nathalie Meskens krijgt dit najaar een nieuw programma op VTM. In ‘De laatste 24 uur’ zorgt ze ervoor dat de ‘laatste’ dag van haar collega-BV’s ook de leukste 24 uur van hun leven wordt. Zanger Willy Sommers is één van haar zes uitverkore­nen.

Waarom juist in Herstappe? “Omdat dit één van de vier gemeenten is waar Willy nog nooit heeft opgetreden”, onthulde producer Bart Hunaerts. De zanger werd donderdago­chtend opgepikt door Nathalie Meskens en moet 48 uur van zijn buitenwere­ld afgezonder­d. Zelfs zijn onafscheid­elijke gsm moest hij inleveren. Het ‘laatste’ optreden van Willy moest immers een verrassing van formaat blijven. “Hij wist helemaal van niks”, zegt Hunaerts. Burgemeest­er Claudy Prosmans had zijn beste pak en zijn sjerp aangetrokk­en. Hij stond zijn special guest op te wachten met twee glaasjes cava in de hand: “Ik ben vorige week maandag hierover ingelicht. Het moest strikt geheim blijven”, zegt de burgervade­r. “Er moest een groot podium komen achter het gemeentehu­is. In het dorp zelf werden in de loop van de dag flyers verspreid. Alles is in orde gekomen, als het moet ontvangen we hier zelfs Trump.”

Fans uit West-Vlaanderen

Even over 19 uur maakte Sommers zijn intrede in Herstappe. Voor het gemeentehu­is werden ze opgewacht door zowat 150 personen. Naast alle Herstappen­aren waren er heel wat fans komen opdagen, zelfs uit West-Vlaanderen. “Ik heb tot 12.30 uur moeten wachten, vooraleer ik het op Facebook mocht plaatsen, want Willy wilde zijne gsm niet lossen”, vertelde Annie, zij is de rechterhan­d van de zanger. “Ik heb zo veel mogelijk fans persoonlij­k opgebeld. Sommigen zijn bijna drie uur onderweg geweest naar hier.” Vlak voor de toegangswe­g naar het dorp prijkte een grote affiche om het optreden aan te kondigen. Bij zijn aankomst was Willy onder de indruk. Hij vroeg aan de burgemeest­er hoeveel inwoners het dorpje telt. Daarna begroette hij zijn uitgelaten fans. Na enkele foto’s in het gemeentehu­is, mocht Sergio Kwiskwater de zanger aankondige­n. Hier zal nog lang over gesproken worden in Herstappe.

 ??  ??
 ?? FOTO DIRK ROEFFLAER ?? Willy Sommers en Nathalie Meskens worden ontvangen door burgemeest­er Claudy Prosmans.
FOTO DIRK ROEFFLAER Willy Sommers en Nathalie Meskens worden ontvangen door burgemeest­er Claudy Prosmans.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium