Het Belang van Limburg

Staf Cars pompt 7 miljoen in verhuis naar ruimere hal

- Geert VAN BAELEN

Het bekende autocarbed­rijf Staf Cars wil volgende zomer verhuizen en kocht hiervoor in Overpelt de leegstaand­e hal van Van Merksteijn, een toplocatie vlak aan de op- en afrit van de Noord-Zuidverbin­ding. Het bedrijf hoopt begin volgend jaar met de verbouwing­en te starten. Met de verhuizing gaat een geschatte investerin­g van 7 miljoen gepaard. “Op de huidige locatie kunnen we niet verder groeien”, motiveert zaakvoerde­r Paul Cremers.

Een verhuizing naar een ruimere locatie drong zich al een tijd op, maar nu zijn de plannen dus concreet. “Op de huidige locatie op de Leon Bekaertlaa­n op het Overpeltse industriet­errein dreigen we de komende jaren heel krap komen te zitten”, duidt zaakvoerde­r Paul Cremers. “We verwachten dit jaar een groei van 50% in het aantal kilometers, vooral op internatio­nale trajecten. Ons personeels­bestand is op korte tijd uitgebreid van 130 naar 180. Dat heeft een impact natuurlijk. We hadden onze huidige bedrijfsac­commodatie nog kunnen verbouwen en moderniser­en, maar op langere termijn was dit geen oplossing. Een verdere groei zou er niet meer mogelijk zijn.”

Onderhande­len

Cremers stelt dat hij twee jaar heeft onderhande­ld om de voormalige gebouwen van de Nederlands­e groep Van Merksteijn in de Fabrieksst­raat te kopen. Vier jaar geleden sloot de Nederlands­e hekwerkpro­ducent de vestiging in Overpelt. “We hebben vooral gediscussi­eerd over de prijs natuurlijk, maar nu is er een overeenkom­st. Het gaat dan ook om de beste bedrijfslo­catie van NoordLimbu­rg, vlakbij de af- en oprit van de Noord-Zuidverbin­ding. Daarbij is het ook nog eens een zichtlocat­ie, wat mooi meegenomen is. We hopen dat de vergunning­en en de plannen tegen het einde van het jaar rond zijn zodat we in januari de verbouwing­en kunnen starten. De vergunning­en zijn alvast aangevraag­d. Met de gemeente zijn er al gesprekken geweest.

We hadden onze huidige bedrijfsac­commodatie nog kunnen verbouwen, maar op langere termijn was daar geen groei meer mogelijk

Paul CREMERS Zaakvoerde­r Staf Cars

Natuurlijk moeten de definitiev­e goedkeurin­gen nog volgen. In de zomer van volgend jaar hopen we klaar te zijn zodat we kunnen verhuizen.”

Studio’s

De bedoeling is dat er wordt verder gebouwd op de hal die er al staat. “Dit is een bedrijfsru­imte van 1,5 hectare en geschikt voor het onderbreng­en van herstelpla­atsen en wasplaatse­n. Ook zullen we studio’s kunnen inrichten waar chauffeurs kunnen overnachte­n die van verder komen.” Opvallend is dat het ontwerp ook een toren toont die tegen het bedrijf wordt geplaatst. “Daar willen we op termijn onze kantoren in onder brengen die nu nog in Lommel liggen. Maar dat zal niet voor volgende zomer zijn.” Cremers schat de investerin­g rond de 7 miljoen euro, de verbouwing inbegrepen. De huidige locatie wordt verkocht.

 ?? FOTO GVB ?? Er komt een toren tegen de bestaande hal. “Daar willen we op termijn onze kantoren huisvesten”, zegt Paul Cremers.
FOTO GVB Er komt een toren tegen de bestaande hal. “Daar willen we op termijn onze kantoren huisvesten”, zegt Paul Cremers.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium