Het Belang van Limburg

“Steunzone levert 4.000 jobs op”

-

BRUSSEL - De Vlaamse regering heeft op vraag van minister Philippe Muyters (N-VA) de regels voor de zogenaamde ontwrichte zones bijgestuur­d waardoor het voor bedrijven makkelijke­r wordt om korting te krijgen voor de loonlasten. Werkgevers die investeren en uitbreiden kunnen voor hun extra werknemers namelijk 25 procent korting krijgen op de bedrijfsvo­orheffing. VKW Limburg had een aantal technische knelpunten aangegeven waar nu rekening mee is gehouden. In de praktijk dalen de loonkosten voor nieuwe werknemers in die steunzones met zo’n 4 à 5 procent. Volgens inschattin­gen van VKW Limburg zullen bedrijven voor 4.000 werknemers die korting krijgen.

“In totaal zijn er al 269 bedrijven die de steun hebben aangevraag­d”, zegt Johan Schilderma­ns van VKW-Limburg. “Die erkenning van de Limburgse bedrijvent­erreinen als ontwrichte zone is er gekomen na de sluiting van Ford Genk en zal voor zes jaar gelden.”

Alle bedrijvent­erreinen in Limburg vallen al sinds de invoering in 2015, in deze steunzone. Eerder dit jaar is die ook nog eens uitgebreid naar C-Mine, Microsoft Innovation Center Vlaanderen en de Houtparkla­an in Genk. In de rest van Limburg komt daar ook nog Bioville in Diepenbeek, Agropolis in Kinrooi en Agora Stayen in Sint-Truiden bij. Ook de Linkhoutst­raat in Lummen en de site aan het oude gemeentehu­is van Houthalen horen bij die zones.

 ?? FOTO GP ?? Philippe Muyters
FOTO GP Philippe Muyters

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium