Het Belang van Limburg

Audi en BMW in zelfde ondernemin­g

Groep boven Delorge neemt BMW-dealer van Osch over Limburgs A&M Invest wordt reus met omzet van 230 miljoen euro 132 miljoen euro 185 5.000 98 miljoen euro 150 2.600

- Guido CLOOSTERMA­NS

De Limburgse groep Automotive & Mobility Invest, de holding van ondernemer Peter Guelinckx en bekend van de groep Delorge, neemt de groep van Osch over. Delorge verdeelt de merken van de VW-groep, van Osch BMW en Mini. Samen vormen ze een groep met een omzet van 230 miljoen euro. “Beide bedrijven passen qua filosofie en visie perfect bij elkaar”, zeggen Peter Guelinckx en Leo van Osch. “En we zijn erin geslaagd om ook BMW Group Belux daarvan te overtuigen.”

HASSELT -

BMW en Audi, het zijn de eeuwige concurrent­en. Ze vissen in dezelfde vijver, dingen naar de gunst van nagenoeg hetzelfde doelpublie­k. Freude am Fahren bij de ene, Vorsprung durch Technik bij de andere. Dat zowel de merken van de VW-groep als die van de BMWgroep verkocht worden door bedrijven die onder één en dezelfde paraplu staan, is dan ook uitzonderl­ijk.

Na maanden van voorbereid­ing heeft de groep A&M Invest, de holding boven de groep Delorge (VW, Audi, Seat en Skoda) officieel de overname afgerond van de groep van Osch (Mini en BMW). Voor A&M Invest is de overname van strategisc­h belang, een nieuwe stap in de evolutie van concessieh­ouder naar investeerd­er in mobiliteit. “De automobiel­sector is een sector die continu vernieuwt en zichzelf aan heruitvind­en is”, aldus CEO Peter Guelinckx. “Zowel BMW als Mini hebben een innovatiev­e toekomstvi­sie, met aandacht voor vernieuwen­de mobiliteit. BMW en Mini worden onze tweede sterke pijler voor de toekomst.”

Verwantsch­ap

Leo van Osch was al enige tijd op zoek naar een oplossing voor zijn bedrijf. Inmiddels de leeftijd van 70 jaar bereikt, was van Osch op zoek naar opvolging. “Er waren wel kandidaten binnen het eigen merk, maar de overname door A&M Invest bood meer toekomstpe­rspectief, zowel voor de merken als voor de werknemers.” “Wij zaten vrij snel op dezelfde golflengte”, zegt Guelinckx. “Zowel op het vlak van bedrijfs-DNA als qua bedrijfsfi­losofie klikte het meteen. Leo van Osch is altijd al een ondernemer geweest met durf

Peter GUELINCKX en lef. De verwantsch­ap was er dus meteen. Gezien Leo zijn tijd ver vooruit was maar geen opvolging had, kwam dit perfect uit voor ons.” Bovendien was er de affiniteit met het merk. “BMW is een fantastisc­h merk”, vindt Guelinckx. “Ook ik had in mijn jeugd posters van BMW aan mijn muur hangen.”

Voor de klanten zal er weinig of niets veranderen. Alle merken behouden hun eigen identiteit en de fysieke scheiding blijft. “Natuurlijk zien we synergieën”, zegt Guelinckx. “Onder meer op het vlak van administra­tie en logistiek. Ook op het vlak van investerin­gen zijn er mogelijkhe­den om samen te werken. Zo worden er momenteel plannen uitgewerkt voor een gezamenlij­k logistiek centrum, en worden in de vestiginge­n in Halen en Tienen investerin­gen gepland in de showrooms van BMW.”

Uniek

Met de overname van van Osch door A&M Invest ontstaat een groep met een omzet van 230 miljoen euro, 335 werknemers en met een verkoop van 7.600 nieuwe en tweedehand­s auto’s. Samen bedienen ze bovendien ruim de helft van de Limburgse leasemarkt. “De schaalverg­roting is nodig om op lange termijn te kunnen blijven investeren in persoonlij­ke service en te kunnen blijven innoveren in

GROEP DELORGE

Vestiginge­n in Sint-Truiden, Borgloon, Hasselt, Herk-deStad, Lommel, Overpelt, Tienen Automerken Volkswagen, Audi, Skoda, Seat, VW Commercial Vehicles Omzet

Personeel:

Verkoop: nieuw en tweedehand­s

GROEP VAN OSCH

Vestiginge­n in Hasselt, Halen, Tienen Automerken BMW en Mini Omzet Personeel: Verkoop: nieuw en tweedehand­s

Leo van Osch is een ondernemer met durf en lef. De verwantsch­ap was er dus meteen

een sector waar de behoeften van de klant voortduren­d evolueren”, zegt Guelinckx.

De zogenoemde multimerke­ndealers zijn allang geen nieuw verschijns­el, maar in Limburg zijn ze in deze omvang uniek. “Wij hebben een lange ervaring met verschille­nde merken en hebben BMW Group Belux kunnen overtuigen dat wij de beste partner zijn om de concessies van Groep van Osch over te nemen”, legt Guelinckx uit. “Ook BMW was op zoek naar een partner met passie, sterk ondernemer­schap en met absoluut respect voor de merkidenti­teit. Zij hebben ons intensief doorgelich­t om er toch maar zeker van te zijn dat ze met een bedrijf in zee gaan dat klaar is voor de toekomst. En dat zijn we.”

 ?? FOTO SVEN DILLEN ?? Peter Guelinckx en Leo van Osch schudden de hand op hun deal.
FOTO SVEN DILLEN Peter Guelinckx en Leo van Osch schudden de hand op hun deal.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium