Het Belang van Limburg

“Verantwoor­delijkheid genomen”

- Roger COX

Videoref Yves Marchand, die na een niet toegekende penalty aan Zulte Waregem onlangs zwaar onder vuur kwam te liggen, speelde in Eupen alweer een hoofdrol. Hij maakte ref Verboomen wel attent op een handsbal van Wagué, niet op een nog flagranter handspel van Ocansey. Vreemd. Hoe dan ook, één penalty kreeg Genk wel. Schrijvers zette die om. In twee tijden. “Geluk gehad.”

Bloed, zweet en tranen. Bij 2-0 en 3-1 zetten de Genkse fans hun bekende deuntje weer in. Begrijpeli­jk. Maar die bede was zeker niet aan

Siebe Schrijvers gericht. Je kan veel van hem zeggen, maar de meid voor alle werk geeft zich altijd. Zaterdag moest hij voor rust de hele linkerflan­k afdweilen. Dat ging hem niet goed af, maar hij bleef zich dubbel plooien. “Onze eerste helft was ronduit slecht”, aldus de Perenaar. “Kwam het door het nieuwe systeem? Waren we niet klaar? Ik weet het niet. Na de rust, met nog altijd twee spitsen en een ruit op het middenveld, vonden we veel beter de vrije man en waren we een stuk gevaarlijk­er.”

Onmiddelli­jk resultaat: Ingvartsen kreeg eindelijk bruikbare ballen en toonde zijn neus voor goals.

“Twee schitteren­de doelpunten”, vond ook Schrijvers. “Wij wisten van op training dat hij dit kon. Nu kwam het er in de match uit.” Het moment van Schrijvers zelf kwam er halverwege de tweede helft. Toen de ref voor strafschop floot, nam hij gedecideer­d de bal. “We hebben geen lijst van penaltynem­ers, maar ik vond dat ik mijn verantwoor­delijkheid moest nemen. Discussie was er niet mee gemoeid, ik voelde de steun van mijn medemaats.”

Toch ging het nog bijna mis. “Voor een stuk door die heisa met de videoref ”, aldus Schrijvers. “Ik moest even wachten en dat vergemakke­lijkte de zaken niet. Ik had geluk dat de bal via Van Crombrugge weer in mijn voeten terechtkwa­m. Maar goed, we moeten nu verder breien op die tweede helft. Als we onze kwaliteit koppelen aan vechtlust, kan de déclic er komen. We moeten alleszins constanter presteren. Niet één helft, maar 90 minuten.”

Ik had geluk dat de bal via Van Crombrugge weer in mijn voeten belandde

Siebe SCHRIJVERS

 ?? FOTO'S JEFFREY GAENS ??
FOTO'S JEFFREY GAENS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium