Het Belang van Limburg

“MOEILIJKE PERIODE GEHAD”

MARCUS INGVARTSEN vindt eindelijk de weg naar het net

- Erik DE GRUYTER

Albert Stuivenber­g pakte in Eupen met een primeur uit: hij dropte Ally Samatta en Marcus Ingvartsen al van bij de aftrap samen in de spits. Na het absolute non-event in de eerste helft, kreeg Ingvartsen zijn doelpunten­machine eindelijk aan de praat. De sierlijke Deen maakte zijn eerste twee goals in Genkse loondienst.“Met de doelpunten ben ik tevreden, met het resultaat veel minder”, bleef hij nuchter.

Veel waarnemers meenden dat Racing Genk vorige week tegen Oostende een dieptepunt bereikt had. Maar wat de troepen van Albert Stuivenber­g voor de pauze in Eupen lieten zien, deed opnieuw pijn aan de ogen. Ook Marcus Ingvartsen en kompaan Ally Samatta kregen geen deuk in een pakje boter getrapt.

“Shit, wat een vertoning was me dat”, vervloekte de Deen de belabberde prestatie van voor rust. “Het liep voor geen meter en we slikten veel te gemakkelij­k goals.”

Na de pauze veranderde Genk het geweer van schouder. De 3-5-2 werd een 4-4-2. “Daardoor creëerden we meer ruimte op de flanken”, stelde Ingvartsen vast. “We hervonden ook de fighting spirit en toonden de juiste mentalitei­t.”

Danish Dynamite

Afgelopen zomer kwam Ingvartsen over van het Deense FC Nord- sjaelland. Daar stond hij vorig seizoen 23 keer aan het kanon. Bij Genk kon de recordaank­oop zich voorafgaan­d aan het duel tegen Eupen nog niet opwerpen tot een gevreesde killer: nul goals, nul assists. Maar in de druilerige Oostkanton­s kwam zijn Danish Dynamite toch boven water. Met twee doelpunten lag Ingvartsen aan de basis van de ommekeer.

“Ik ben blij dat ik eindelijk heb gescoord”, lachte de spits. “Ik heb een moeilijke periode achter de rug, het was niet fijn om vaak op de bank te moeten zitten. Maar ik ben hard blijven werken. Het samenspel met Samatta? Dat liep behoorlijk goed. We zijn complement­air. Ook op training voelen we mekaar steeds beter aan.” Gisteren reisde de spits naar Kopenhagen voor twee EK-kwalificat­ie-interlands met de Deense beloften tegen Georgië en Finland. De bondscoach van Denemarken liet al uitschijne­n dat Ingvartsen een basisplaat­s mag verwachten. “Dat is goed om mijn zelfvertro­uwen nog wat op te krikken”, besloot hij.

Het samenspel met Samatta liep vrij goed. We zijn complement­air. Ook op training voelen we mekaar steeds beter aan

Marcus INGVARTSEN

 ?? Foto JEFFREY GAENS ?? Met zijn eerste doelpunten in Genkse loondienst lag Ingvartsen aan de basis van de ommekeer.
Foto JEFFREY GAENS Met zijn eerste doelpunten in Genkse loondienst lag Ingvartsen aan de basis van de ommekeer.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium