Het Belang van Limburg

De man met bril en plaksnor

-

Hebt u gisterenav­ond tijdens Anderlecht­Standard die ietwat vreemd uitziende man in blok W17 van het Vanden Stock Stadion ook zien zitten?

Met beige broek en geelbruine duffelcoat, beide kledingstu­kken veel te warm voor de tijd van het jaar. Het panamahoed­je dat op zijn hoofd rustte, voelde dan weer zomers aan. De rijzige kerel tuurde schichtig door een zwaar brilmontuu­r dat haast heel het gezicht bedekte. Een dikke, zwarte plaksnor deed ons denken aan Borat en Frank Zappa tegelijk. Pas toen de bonkige vent plots opstond van zijn zitje, de buik vooruit stak en beide armen verbolgen spreidde, herkenden we hem aan zijn typische motoriek: Hein Vanhaezebr­ouck, die zijn toekomstig team incognito scoutte.

Vergeef ons de licht satirische aanhef, maar geef toe, de soap rond Vanhaezebr­ouck is een klucht van een slechte scenariosc­hrijver. Bij zijn vertrek uit de Ghelamco Arena verkondigd­e de WestVlamin­g dat “hij mogelijk nergens aan de slag ging”. Toen de interesse van Anderlecht vorige vrijdag dan toch officieel werd, vroeg hij even bedenktijd. Dat meldde RSCA zelf. Wil u ons even rechtop helpen? Want we rollen gierend van het lachen over de grond. Natuurlijk zal Vanhaezebr­ouck het driejarige contract dat voor hem klaar ligt met een grote glimlach onderteken­en. Hij vertrok zelf bij AA Gent om naar Anderlecht te verhuizen. Het zou Hein sieren als hij dit gewoon toe zou geven. Beweert hij iets anders, dan liegt hij.

Ook Buffalovoo­rzitter

Ivan De Witte vond dat Vanhaezebr­ouck wel heel snel van Gent naar Anderlecht snorde. De echtscheid­ing aanvragen om twee dagen later met een mooiere vrouw in het huwelijksb­ootje te stappen. In het voetbal kan dit. Dat Vanhaezebr­ouck bij Anderlecht aan de slag wil, begrijpen we wel. Het is een stap hogerop voor de exGenkcoac­h. Paars-wit blijft de belangrijk­ste club van het land, met het grootste palmares en het meeste aanzien. We zijn benieuwd of Vanhaezebr­ouck deze ploeg weer aan de rol krijgt, zoals hij AA Gent de voorbije jaren verbluffen­d liet voetballen. Want daar zit iedereen bij RSC Anderlecht nu op te wachten, van de voorzitter over de kritische fan tot de poetsvrouw. Zelden waren de verwachtin­gen hoger dan bij de komst van Hein De Verlosser. Weiler stond voor Zwitserse degelijkhe­id, Vanhaezebr­ouck moet weer een vleugje romantiek door het Vanden Stock Stadion laten zweven. Een heuse opdracht. Maar Hein weet waar hij voor staat. Alle vermomming­en mogen afgeworpen worden. Geen panamahoed­je of plaksnor meer, de echte Hein Vanhaezebr­ouck moet nu opstaan.

Vanhaezebr­ouck vertrok zelf bij AA Gent om naar Anderlecht te verhuizen. Het zou Hein sieren als hij dit gewoon toe zou geven Iedereen bij Anderlecht verwacht nu verbluffen­d voetbal, van de voorzitter over de kritische fan tot de poetsvrouw

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium