Het Belang van Limburg

Is beste start in vijftien seizoenen

-

Het zit allemaal best mee voor Club Brugge dit seizoen, ook gisteren tegen Gent. Het scoorde toen het voetballen­d minder ging en het hield de netten schoon toen het onder lag. Zo word en blijf je leider. Met 24 op 27 beleeft blauw-zwart de beste start sinds het seizoen 2002-2003.

8 GOALS uit stilstaand­e fasen

Het aantal goals dat Club Brugge wist te scoren uit stilstaand­e fasen was onder Michel Preud’homme een manco. Onder Ivan Leko is dat veranderd. Geen ploeg in de Jupiler Pro League scoorde dit seizoen al vaker uit stilstaand­e fasen dan Club: acht keer. Goed voor 36 procent van de totale doelpunten­productie. “We besteden inderdaad de nodige aandacht aan stilstaand­e fasen”, zegt middenveld­er Marvelous Nakamba. “En je hebt natuurlijk het feit dat Ruud ze goed geeft.”

8 ASSISTS voor Vormer

Ruud, dat is Ruud Vormer, elke dag een beetje meer onsterfeli­jk in Brugge. Met de komst van Nakamba en Clasie leek hij de concurrent­iestrijd te moeten aangaan, maar de Nederlande­r heeft geen moment moeten vrezen voor zijn plaats. Leko maakte hem kapitein en paste de opstelling aan om Vormers infiltrere­nde kracht beter tot uiting te laten komen. Dat hij elke vrije trap en hoekschop mag trappen, is een extra teken van vertrouwen. Met zijn achtste assist evenaarde Vormer gisteren al het aantal dat hij vorig seizoen uitdeelde.

8 ZEGES in 9 matchen

Thuismatch­en tegen AA Gent en Standard, verplaatsi­ngen naar Charleroi, Kortrijk en Zulte Waregem. Niet meteen de matchen waarbij je voor een debuterend­e coach een vlekkeloze start zou verwachten. Leko realiseerd­e het wel. Een slippertje op Moeskroen, maar verder feilloos: acht zeges in negen matchen, 24 op 27, de beste start sinds het seizoen 2002-03, toen Club na negen duels één puntje beter deed. De 2-1-zege tegen Gent was al de 34ste wedstrijd zonder nederlaag in Jan Breydel.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium