Het Belang van Limburg

“We moeten leper worden”

- Gunter SCHOOFS

Met 0 op 6 tegen KV Mechelen en Charleroi beleven de Kanaries na hun sterke start een eerste dipje. Aan de Tiensestee­nweg hopen ze na de interlandb­reak op het veld van Lokeren de kentering in te zetten. “Op Daknam is Yohan Boli er weer bij, maar we moeten ook leper zijn dan tegen KV Mechelen en Charleroi”, vindt CEO Philippe Bormans. Drie vaststelli­ngen na de twee opeenvolge­nde nederlagen.

1. STVV is erg afhankelij­k

van Yohan Boli

De afwezighei­d van Yohan Boli brak STVV tegen Charleroi zuur op. Voorin kon Igor Vetokele in zijn eentje de bal te weinig vasthouden om zijn ploegmakke­rs te laten bijsluiten. “We weten hoe belangrijk Boli voor ons is”, zegt CEO Philippe Bormans. “Probleem was dat ook de andere spelers die op zijn positie uit de voeten kunnen in de lappenmand lagen. In totaal waren vijf offensieve spelers geblesseer­d, dat is te veel van het goede. Gueye en Ceballos reageerden de voorbije weken niet goed op de revalidati­etraininge­n. Zij hebben meer tijd nodig. Boli is er tegen Lokeren opnieuw bij, ook Abrahams en Acolatse zijn dan weer klaar voor de strijd. Dan krijg je meteen een ander verhaal.”

2. Minder bezieling tegen

mindere namen

Tegen kleppers als Gent, Standard of Genk stond Stayen in vuur en vlam, op het veld en in de tribunes. Tegen Charleroi was er heel wat minder bezieling. Ook in Mechelen straalde de ploeg minder verbetenhe­id uit. Bormans: “Op dat vlak moeten we mentaal nog groeien. Van Mechelen wisten we dat zij alles op alles zouden zetten om tegen ons hun eerste seizoensze­ge te pakken. Ze waren onorthodox in de duels, maar ze haalden wel hun gram. Mentaal lieten we ons aftroeven. Hetzelfde gebeurde tegen Charleroi, de Zebra’s waren net dat tikkeltje leper en volwassene­r om de match te beslissen. Als er genoeg animo op het veld is, zal de twaalfde man zich ook achter de ploeg scharen om de punten binnen te halen. Maar dan moeten de spelers ervoor zorgen dat er voldoende gebeurt binnen de lijnen, dat was vrijdag niet het geval.”

3. Toeschouwe­rsaantal

blijft zeer matig

Ondanks de fantastisc­he competitie­start en de derbywinst, daagden tegen Charleroi amper 5.500 toeschouwe­rs op. Een ongewoon laag aantal voor een STVV dat in de linkerkolo­m meedraait. “We hopen dat daar in de toekomst weer enkele duizenden mensen bijkomen”, zegt Bormans. “De voorbije twee seizoenen eindigden we onderaan en hebben we veel spelers verkocht. Daardoor zijn we wat mensen kwijtgeraa­kt. We zijn daar niet blind voor en beseffen dat het tijd kost om dat vertrouwen weer te herstellen. Dat kan alleen door sportief en commerciee­l hard te blijven werken.”

 ?? Foto JEFFREY GAENS ?? De nederlaag tegen Charleroi betekende voor STVV de eerste 0 op 6 van het seizoen.
Foto JEFFREY GAENS De nederlaag tegen Charleroi betekende voor STVV de eerste 0 op 6 van het seizoen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium