Het Belang van Limburg

ARGENTIJN BEZEGELT 21 OP 21 IN LEEG EN KIL CAMP NOU

- Pieter VANLOMMEL

Door het referendum over de Catalaanse onafhankel­ijkheid was het gisteren de hele dag bijzonder onrustig in Barcelona. Het leidde ertoe dat de competitie­wedstrijd tussen Barcelona en Las Palmas achter gesloten deuren moest gespeeld worden. Lionel Messi liet het niet aan zijn hart komen, hij scoorde in een desolaat Camp Nou twee keer en gaf een assist in de 3-0-zege die de Catalanen met 21 op 21 stevig aan de leiding houdt. De hele dag was het gisteren onduidelij­k of de partij tussen de leider en de ploeg uit Gran Canaria in de Primera Division wel zou gespeeld worden. Vanwege de onrust in Barcelona rond het volgens de Spaanse autoriteit­en illegale referendum voor Catalaanse onafhankel­ijkheid gonsde het van de geruchten over een uitstel van de wedstrijd. De vrees zat er namelijk in dat Catalaanse supporters uit protest het veld zouden betreden. Uiteindeli­jk rolde de bal zoals gepland om 16.15 uur, maar dat gebeurde wel in een leeg Camp Nou. Uit veiligheid­soverwegin­gen werden supporters niet toegelaten in het stadion met een capaciteit van net geen 100.000 toeschouwe­rs. Om hun ongenoegen te uitten, warmden de spelers van Barcelona zich op in de gele en rode kleuren van Catalonië.

Geen toestemmin­g om uitstel

Het bericht over de veiligheid­soverwegin­gen werd nog voor de Josep Maria BARTOMEU Voorzitter FC Barcelona aftrap genuanceer­d door de preses van de Blaugrana, Josep Maria Bartomeu. Die zei dat de veiligheid nooit in het gedrang gekomen zou zijn. “We hoopten de wedstrijd uit te stellen na de gebeurteni­ssen van de dag, maar de bond gaf ons geen toestemmin­g”, aldus Bartomeu. “Met de match achter gesloten deuren wilden we onze steun uitspreken voor hen die het recht op vrije meningsuit­ing ontnomen wordt.” Een persberich­t met een gelijkaard­ige boodschap werd niet veel later door de club uitgestuur­d. Zonder de steun van het thuispubli­ek kwam een ongeïnspir­eerd Barcelona pas in de tweede helft onder stoom. Sergio Busquets kopte een hoekschop van Lionel Messi tegen de touwen, daarna tekende de Argentijn zelf voor de 2-0 en 3-0, goed voor zijn tiende en elfde treffer in zeven competitie­wedstrijde­n. De Argentijns­e vedette zorgt daarmee in zijn eentje voor bijna de helft van alle competitie­doelpunten van Barça en houdt zijn ploeg met vijf punten voorsprong op dichtste achtervolg­er Sevilla stevig aan de leiding.

Met de match achter gesloten deuren wilden we onze steun uitspreken voor hen die het recht op vrije meningsuit­ing ontnomen wordt

 ??  ??
 ?? Foto PHOTO NEWS ?? Omwille van de onrust in de stad bleven de deuren van Camp Nou gesloten voor het publiek.
Foto PHOTO NEWS Omwille van de onrust in de stad bleven de deuren van Camp Nou gesloten voor het publiek.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium