Het Belang van Limburg

Geen toppers betekent geen toeschouwe­rs

“Hopelijk geen erge gevolgen” “Op Koppenberg barst het los”

- Geert HOUBEN

Geen Wout van Aert en geen Mathieu Van der Poel in Neerpelt. In combinatie met bakken regen maakte dat de dertiende (!) editie van de GP Neerpelt niet de geschieden­is in gaat als de meest succesvoll­e ooit. De dagen dat er duizenden crossliefh­ebbers naar het Dommelhof afzakten, liggen al enkele jaren achter ons. “Neerpelt is het voorspel van al het mooie dat ons nog te wachten staat in het veld”, luidt het.

Enkele meningen op een rij. Zes keer staat Sven Nys op de erelijst van Neerpelt.

Ook zaterdag was hij aanwezig, maar dan als manager van Telenet-Fidea. ‘Vroeger bracht hij precies meer volk mee’, verwoordde een toeschouwe­r het.

“Het is nu aan de jonge gasten om spektakel te bieden. Helaas blijf ik niet eeuwig jong. Maar het is de afgelopen jaren wel zo dat er minder volk naar deze crossen komt. Het slechte weer speelt ook mee natuurlijk. Van Aert en Van der Poel hebben ambities op de weg en skippen dan deze veldritten. Je voelt nochtans dat ze nodig zijn om deze crossen te dragen. Hopelijk heeft hun afwezighei­d geen gevolgen op lange termijn. Nochtans is dit een wedstrijd die op het einde van het seizoen meetelt en mooi op het palmares staat. Het is een kans voor gasten die hier wel zijn om een mooie cross te winnen die rechtstree­ks op tv uitgezonde­n wordt.” Jurgen Mettepenni­ngen van Marlux-Napoleon Games zakte met vier renners naar Neerpelt af. “Het is echt een mooie cross waar wij graag de steun van onze ploeg aan geven. Alleen kun je er niet onderuit dat er hier minder volk is dan bij een klassement­scross. Het aangekondi­gde slechte weer speelt daarin een rol. En ja, het is jammer dat Van der Poel en Van Aert er niet zijn. Het past niet in hun planning. Dan is er zondag nog de Superprest­ige in Gieten, wat niet in het voordeel van Neerpelt speelt. Dat is al snel drie uur in de auto zitten. Nochtans, als je hier de cross kunt winnen, dan pakken ze u die niet meer af in de eindevalua­tie, maar het is nog vroeg op het seizoen. Wanneer het allemaal losbarst? Op de Koppenberg­cross op 1 november.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium