Het Belang van Limburg

Toch een beetje spanning

Mathieu van der Poel wint pas in slotfase

- Werner BOURLEZ

Het goede nieuws: Mathieu van der Poel reed in Gieten niet van start tot finish aan de leiding. Wout van Aert haalde hem zowaar terug. Het slechte nieuws: als de Nederlande­r een slechte dag heeft, kan hij het gewoon in de slotfase afwerken. Toch niet weer, hé? Mathieu van der Poel nam ook in de eerste Superprest­ige-manche in Gieten een blitzstart en reed meteen van de rest weg. Maar in tegenstell­ing tot de drie andere crossen – Eeklo, Iowa en Waterloo – kon de Nederlands­e kampioen die inspanning niet volhouden. Wout van Aert reed na twee ronden de kloof dicht, waarna ook Sweeck, Pauwels en co terugkwame­n. “Ik was gewoon niet goed genoeg om van start tot finish aan de leiding te rijden”, zei Van der Poel. “Ik ging mijzelf kapot rijden in plaats van de concurrent­ie. Dus was het beter om het op een andere manier te doen.”

Die manier was: even de kat uit de boom kijken en op twee ronden van het einde de beslissing forceren. “Dat was het plan. Maar ik heb wel verschrikk­elijk veel fouten gemaakt. Iedere paal heb ik geraakt, ik ben met mijn schouder tegen de brug gereden en in elke bocht schoof ik weg. Maar ik win toch alweer, hé, zelfs ondanks het feit dat ik niet zo goed was.” Wout van Aert: “Ik ben de eerste die er dit seizoen in geslaagd is een gat op hem dicht te rijden. Ik kan dus nog met de fiets rijden, hé. Ik wist dat hij het in de slotfase nog eens ging proberen, maar hij was gewoon iets sterker op de technische stukken.”

Vrouwen maken ruzie

Bij de vrouwen Maud Kaptheijns domineerde verrassend. Wereldkamp­ioene Sanne Cant kende een mindere dag en toen Annemarie Worst, de wereldkamp­ioene bij de beloften, haar in de slotronde voorbij wou gaan, haakten ze in elkaar. Na de finish schold Cant de Nederlands­e de huid vol en stoof ze naar haar camper. Vervelend, want Worst rijdt bij Era-Circus, het zusterteam van Beobank. “Ach, dit koelt wel zonder blazen”, zegt Christophe Roodhooft. “We gaan hier geen staatszaak van maken.”

 ?? FOTO BELGA ?? Mathieu van der Poel en Wout van Aert waren gisteren toch even samen in één beeld te vatten.
FOTO BELGA Mathieu van der Poel en Wout van Aert waren gisteren toch even samen in één beeld te vatten.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium