Het Belang van Limburg

Lars Daniëls komt alleen aan

-

Nog net voor het seizoensei­nde heeft Lars Daniëls zijn eerste overwinnin­g behaald. Dat lukte hem zaterdag in Donk, op een boogscheut van zijn thuisbasis. In de slotkilome­ter liet de knaap uit Schulen zijn zeven medevlucht­ers in de steek om met kleine voorsprong te winnen. Eigenlijk stonden er achter de naam van Lars Daniëls al twee zegestreep­jes. Hij werd dit seizoen immers al provinciaa­l kampioen tijdrijden en werd in Borlo samen met zijn team Balen BC nationaal kampioen ploegentij­drijden.

“Maar die echte zege in een wegkoers ontbrak inderdaad nog”, aldus Lars. “En daar zat ik toch wel op te wachten. Het duurde me een beetje te lang. Toch wou ik heel graag met een winnaarsge­voel mijn eerste seizoen als junior afsluiten. Voor het afgelopen weekend restte me daarvoor nog drie kansen. Ik had mezelf toch wat druk opgelegd. En nu ben ik blij dat het gelukt is. En wie weet… nu de stress van het absoluut willen winnen weg is, kan ik er volgend weekend nog eentje aan toevoegen”, lacht hij.

Alles of niets

Dat is zeker niet onmogelijk, want zaterdag in Donk maakte hij echt wel indruk. Toen na amper tien kilometer wedstrijd een groepje van zeven renners wegreed met daarbij Scherpenbe­rgh, Vandebeek, Bonneux, Radoux, Franssens, Van Olmen en Renson zag Daniëls het gevaar en spurtte in zijn eentje het gat dicht. “Als je wil winnen, mag je zo’n groepje met een paar jongens die de jongste weken bewezen hebben goed in vorm te zijn, niet later rijden. Ik kon vrij vlot het gat van zo’n 500 meter overbrugge­n. Het draaide goed rond in dat vluchtersg­roepje en dat was ook nodig, want het peloton was nooit veraf. Gelukkig konden we standhoude­n. Ook al ben ik aan de meet niet echt traag, toch had ik niet zoveel vertrouwen in mijn spurt. Vandaar dat ik in de slotkilome­ter eens alles of niets wilde proberen. En het lukte.

Dertiende voor Rutger Wouters

Rutger Wouters behaalde in Stekene al zijn 13de zege van het seizoen. Hij maakte deel uit van een kopgroep van 24. Daaruit probeerde hij net voor het ingaan van de laatste ronde in zijn eentje weg te glippen. Maar de anderen lieten niet begaan en op zo'n 4km van de meet werd hij weer gegrepen. Maar Wouters had nog een cartouge achter de hand en spurtte uiteindeli­jk naar de overwinnin­g. *** Nieuweling Juul Maes is aan een sterk seizoensei­nde bezig. In september behaalde twee overwinnin­gen, nadat hij zich eerder op het seizoen al tot ‘prins der nieuweling­en’ had laten kronen. Gisteren deed hij in Tielt een gooi naar de titel van Keizer. Dat lukte net niet. Maes werd wel 6de.

 ?? FOTO FV ?? Lars Daniëls.
FOTO FV Lars Daniëls.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium