Het Belang van Limburg

“Geen makkelijke loting”

-

Star-snookertaf­els

werden neergepoot in de Soeverein: vier wedstrijdt­afels en vier oefentafel­s. Ze zijn eigendom van World Snooker en reizen een jaar lang Europa rond.

ton

wegen die tafels samen, zo’n 1400 kilo per stuk. Ze werden samen met het andere materiaal geleverd met een truck, die een capaciteit van 20 ton heeft.

graden

is de constante temperatuu­r aan de onderkant van de leisteen van elke tafel. Dat bezorgt het laken de ideale handwarmte.

vierkante meter

tapijt werd gratis ter beschikkin­g gesteld door de stad Sint-Truiden, waar jaarlijks het BK snooker wordt georganise­erd. Een voorbeeld van Limburgse solidarite­it op sportieve hoogdagen.

lux

bedraagt de lichtsterk­te van de tvtafel. De wedstrijde­n daarop zijn dagelijks live te volgen via Eurosport.

werknemers

worden ingezet door World Snooker, de meesten in onderaanne­ming. De tv-ploeg alleen al telt 25 mensen. Er zijn ook 8 tafelfitte­rs aan de slag, tien scheidsrec­hters, een uitgebreid­e tornooilei­ding en tal van andere officials en logistieke medewerker­s.

vrijwillig­ers

telt het team van promotor Pascal Meubis. Zij leggen spelers en toeschouwe­rs in de watten. Vijf chauffeurs halen de spelers op aan de verschille­nde luchthaven­s, het gros komt via Eindhoven. In de Soeverein staat voortduren­d een naai- en strijkploe­g ter beschikkin­g van de spelers om vestimenta­ire problemen op te lossen.

kilo frieten per dag

moeten de honger van de toeschouwe­rs stillen. Er worden ook broodjes verkocht op een gezellig pleintje, waar bier, frisdrank, koffie en cava geserveerd wordt.

kamers

worden in De Vossemeren (Center Parcs) ingenomen door spelers, officials en werknemers.

toeschouwe­rs

kan de prachtige venue herbergen. Op de finaledag lijkt de zaal vol te lopen, maar ook op de openingsda­g wordt het al gezellig druk.

XNet als wereldkamp­ioen Mark Selby en titelverde­diger Judd Trump moet Luca Brecel zijn voorronde nog afwerken in Lommel. Vanavond om 19 uur heet zijn tegenstrev­er Sam Craigie. De 23-jarige Engelsman staat 78ste op de wereldrang­lijst en is een oude bekende van Brecel.

“We kwamen mekaar vroeger al vaak tegen op internatio­nale jeugdtorno­oien”, aldus Brecel. “Craigie is een toptalent, geen makkelijke loting. Ik won onze twee vorige confrontat­ies maar had zeker geen overschot. Zes jaar geleden op het PTC Antwerpen werd het nog 4-1, maar vorig jaar op het UK Championsh­ip had ik een beslissend elfde frame nodig (6-5). Ik opende nochtans met twee century’s maar hij bleef aanklampen met drie +70breaks.”

Craigie is net als Brecel in vorm, hij plaatste zich voor het Internatio­nal Championsh­ip ten koste van de sterke Thai Thepchaiya-Un-Nooh (6-5).

13U:

GEVOLGD DOOR:

19U:

GEVOLGD DOOR:

 ?? FOTO RL ?? Event manager Agata Czerwinska (World Snooker) en promotor Pascal Meubis (l) met zijn team.
FOTO RL Event manager Agata Czerwinska (World Snooker) en promotor Pascal Meubis (l) met zijn team.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium