Het Belang van Limburg

Dilsen-Stokkem behoudt maximum

Gouden wissels trekken Mavo over de streep

- Rob KWANTEN

Kristof Hoho

Won met Stalvoc

Beverlo vlot tegen Lizards Lubbeek-Leuven.

Was van bij de start alomtegenw­oordig en nam Stal op sleeptouw. De inmiddels 37-jarige ex-speler van Maaseik toonde dat hij nog altijd over veel klasse beschikt.

Laurine Klinkenber­g

Pakte met Kivola Riemst de volle buit in de Limburgse derby tegen Beringen. Bepavoc vond geen antwoord op haar aanvalskra­cht. De verplaatsi­ng naar Beerse zou de eerste echte test worden voor het sterke Dilsen-Stokkem. De setstanden waren niet zo riant als tegen Diepenbeek en Wellen, maar Mavo won voor de derde keer op rij met 0-3. zal niet simpel worden in Beerse”, had coach Pascal Gora vorige week al voorspeld. Maar via aanvallen van Hulselmans en Daerden liep Mavo aanvankeli­jk vlot uit naar 4-11 en 8-16. Voor de eerste keer dit seizoen stokte de machine dan even. De defensie van Beerse krabbelde overeind, li- bero Op de Beeck kreeg steeds meer vat op de Dilsense opslagdruk. Maar toch hadden de bezoekster­s genoeg ervaring in huis om de 23-25-setwinst veilig te stellen. Het dipje in de eerste set bleek een teken aan de wand. Beerse schakelde een versnellin­g hoger en liep nu zelf 11-4 uit. Redenen ge“Het noeg voor Pascal Gora om Lotte Notelaers, Hanne Palmers en Laura Declerck, de drie inkomende transfers van Dilsen-Stokkem, van de bank te halen. Een meesterzet, zo bleek. Palmers domineerde in het midden en Declerck duwde het gaspedaal in op de opposite. Genoeg om de set alsnog met 24-26 binnen te rijven. De benzinetan­k van het moedige Beerse was in de derde set duidelijk leeg. De ervaren Declerck bleef de thuisdefen­sie vakkundig omzeilen, terwijl libero Colla de vloer proper hield.

“We hebben in de eerste twee sets hard moeten vechten”, legt Pascal Gora uit. “We begonnen de match met een moordende opslagdruk, maar geleidelij­k aan kreeg Beerse daar meer en meer vat op. Gelukkig beschik ik over

LIGA B MANNEN VC PUURS-WARA GENK 3-0

Wara Genk, zonder spelverdel­er Koen Thijs (knieblessu­re), ging op bezoek bij het altijd degelijke Puurs. Thibauld Schils (19 jaar) verving Thijs en maakte zo zijn startdebuu­t in Liga B. De thuisploeg bleek fysiek sterker. Wara kwam aanvallend niet door het grote blok van Puurs en ging kansloos onderuit.

EERSTE NATIONALE MANNEN H. ZONHOVEN-BOOISCHOT 3-2

Het jonge Booischot profiteerd­e en liep vrij simpel uit tot 0-2. Maar dan begon Zonhoven aan een onverwacht­e, maar indrukwekk­ende remonte. Helios kreeg moed en vocht zich helemaal weer in de wedstrijd. Ze sleepten er, na twee wanhopige openingsse­ts, een tiebreak uit, waarin ze het voor eigen publiek nog afmaakten. een bank met veel kwaliteit. Palmers zorgde in het midden voor de kentering en Declerck heeft in de tweede wedstrijdh­elft het verschil gemaakt. Zij hield op cruciale momenten de rust in het team.” Mavo speelt haar volgende wedstrijd op 14 oktober tegen medekoplop­er Zandhoven. “Met het oog op die wedstrijd is het belangrijk dat we onze start niet gemist hebben. Het wordt onze eerste thuiswedst­rijd van het seizoen. Hopelijk kunnen we onze fans een mooie topper voorschote­len.”

B. GEETBETS-VTI HASSELT 3-2

Beide libero’s Nick Willems (Bevo) en Gilles Maesen (VTI) lieten zich opmerken met een sterke partij. Bevo won na een thriller de erg belangrijk­e set vier en sleepte daarmee alsnog een tiebreak en de eindwinst uit de brand.

ST. BEVERLO-LUBB.-LEUVEN 3-1

Na een kanonstart onder impuls van een alomtegenw­oordige Kristof Hoho pakte Stal op een drafje set één. Bij een 2-0-voorsprong in sets en een 24-22 in set drie verzuimde Stal om het genadescho­t toe te dienen en moest het nog even bibberen in set vier. Uiteindeli­jk werd ook die binnengeha­ald.

HEMIKSEM-S.-SP.LANAKEN 3-0

Sparvoc ging kansloos onderuit tegen een kwalitatie­f sterke thuisploeg. Coach Libon probeerde

 ?? Foto RAYMOND LEMMENS ?? De dames van Mavo wonnen al voor de derde keer op rij met 0-3.
Foto RAYMOND LEMMENS De dames van Mavo wonnen al voor de derde keer op rij met 0-3.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium