Het Belang van Limburg

“Ongeloofli­jke match van Gorski”

Maaseik erkent meerdere in stevige thuisploeg mét Poolse sterspeler

- Lars AUSSEMS

Noliko Maaseik keerde met een teleurstel­lend resultaat terug naar Limburg. In Menen ging het onderuit met harde 3-0-cijfers. “En toch boekten we opnieuw vooruitgan­g. We stuitten simpelweg op een Menen in uitstekend­e vorm en een fantastisc­he Gorski. De terugwedst­rijd wordt een heel ander verhaal”, aldus coach Joel Banks. Vorige week in de openingswe­dstrijd in de Steengoed Arena werd er matig gespeeld tegen Haasrode-Leuven. Toch wonnen de Limburgers zonder problemen. Het matige spel van vorige week bleek een voorbode voor de wedstrijd van afgelopen zaterdag. In de Hel van Mjiende was het opnieuw niet op niveau, simpelweg niet goed genoeg. Niet dat Noliko niet wilde. De inzet was er, op het wat te laat in gang schieten in set één na. Feit is dat Noliko nu na twee speeldagen meteen op achtervolg­en aangewezen is.

“Ik ben teleurgest­eld over het resultaat, maar ben tevreden dat we opnieuw vooruitgan­g boekten”, aldus trainer Joel Banks. “We speelden twee niveaus hoger dan tegen Haasrode-Leuven. Ons blok-defense was beter, en ook aanvallend lieten we veel positieve dingen zien. Maar, we stuitten op een zeer gedreven en goed spelend Menen. Een ploeg die zich versterkte ten opzichte van vorig seizoen en die het iedereen lastig zal maken. Ze behoren tot de vier grote ploegen, samen met Roeselare, Aalst en ook wij. De concurrent­ie is groot dit seizoen”, aldus Banks, die met Maaseik zaterdagav­ond zijn meerdere moest erkennen in Menen. enkele keren met wissels het tij te keren, maar het mocht niet baten voor Lanaken.

TWEEDE DIVISIE MANNEN ELVOC ELEN-HERENTHOUT 3-2

Ondanks heel wat opslagmiss­ers pakte Elen, met een sterk middenduo Royakkers-Wiechert in het midden, de eerste twee sets. Onder impuls van De Reyer en Denteneer vochten de bezoekers zich terug in de wedstrijd. In de tiebreak maakten libero Thielens en enkele sterke opslagen van Delmarche voor de thuisploeg het verschil.

HECHTEL-EKSEL-A. ACHEL B 0-3

Achel was in sets twee en drie lang op achtervolg­en aangewezen. De troepen van de tactisch sterke coach De Greef bogen in de tweede set en 12-9-achterstan­d om. De sterk ingevallen Simon Jaeken

Poolse servicebom­men

De Maaseikena­ren hadden te weinig vat op hun sterke tegenstand­er, en vooral op Winkelmull­er en de Pool Gorski. Die laatste zette in set drie, bij een voorsprong voor Noliko, de eindstand op het bord met maar liefst vier achtereenv­olgende aces. “Wat een ongeloofli­jke partij van die kerel. We speelden een goede wedstrijd, maar werden telkens genekt op de cruciale momenten door enkele ‘servicebom­men’. Het grootste verschil tussen beide ploegen was die opslag. Knap hoe die Gorski zo risicovol durfde te serveren. Al zal het veel lastiger zijn voor hem om dat in de terugmatch in Maaseik ook te doen, waar hij niet voor eigen publiek opslaat. We haalden een goed niveau, maar niet ons beste. En dat was wel nodig tegen een prima Menen. We moeten nu echter niet panikeren. We weten dat we nog veel werk hebben in dit vroege stadium, vooral qua blokkering, discipline en positiespe­l. We blijven hard trainen en de rest zal wel volgen”, blijft de Brit rustig.

Dat dit Maaseik overloopt van talent, toonde het al tegen Haasrode-Leuven. Nu is het een kwestie om ook zo snel mogelijk een constante ploeg op het terrein te krijgen.

Het komend weekend vrijaf (wegens het forfait van Antwerpen) komt daarbij misschien goed van pas, om nu al even de hoofden leeg te maken en de werkpunten bij te schaven. bracht zijn team in de derde set met enkele mooie aanvallen van 17-11 naar 21-19. De thuisploeg wist nog 3 setballen te versieren, maar Achel knokte zich naar een tweede opeenvolge­nde overwinnin­g.

BEERSE-VCK BOLDERBERG 2-3

Libero Steven Vanderzand­e was receptione­el ijzersterk. Onder impuls van de piepjonge Joris Giel, opnieuw ijzersterk ingevallen als receptieho­ekspeler, boog Bolderberg in de tiebreak een achterstan­d van 4 punten om in een overwinnin­g.

ZOERSEL B-GENK B 2-3

Aanvalsmac­hine Jochen Louwette zette Genk op rozen. In de tweede set liet hij een 15 op 18 optekenen. In sets 3 en 4 nam de onstuitbar­e Sander Meeus bij Zoersel het commando over. Bij 4-1 in de tiebreak leek het Genkse kalf verdronken, maar Louwette bracht

de vlam weer in de pan.

R. STEVOORT-KIVOLA RIEMST 3-1

Stevoort speelde verkrampt in de eerste set. Maar dan nam de van de Herk-de-Stad overgekome­n Mathias Dierckx de teugels in handen. Coach Loyens posteerde hem op de opposite en de youngster deed het daar voortreffe­lijk. Eerste zege van het seizoen voor Roveka, dat nu in de stand naast Riemst komt.

LIGA B VROUWEN VILVOORDE - UVOC UIKHOVEN 3-0

Opposite De Donder en hoekspeels­ter Goossens knalden de dames van Frissen drie sets lang aan flarden. In de derde set nam Nijst Uikhoven op sleeptouw, maar bij 20-20 deden receptiefo­uten Uvoc de das om.

EERSTE DIVISIE DAMES

ZANDHOVEN-CR. A. JEVAL 3-0

Eerste nederlaag van het seizoen voor een ondermaats Alken, dat enkel in de tweede set raad wist met de opslagdruk van Zandhoven. Bij 20-22 lijkt setwinst in de maak, maar door enkele individuel­e fouten ging de setwinst alsnog naar de thuisploeg.

WEVOC WELLEN-ZOERSEL 2-3

Een partij van hoog niveau. Een verdedigen­d en receptione­el uitmuntend Wevoc hield het ongeslagen Zoersel drie sets lang in de tang. Maar bij 23-18 in de derde set vergeet de thuisploeg de wedstrijd in een beslissend­e plooi te leggen. Eerste punt van het seizoen de troepen van Johan Herbots.

TWEEDE DIVISIE DAMES SP. LANAKEN-BR.-HEIST 2-3

Heist was beter bij de pinken in het wedstrijdb­egin en haalde de eerste twee sets binnen. Het leek op weg naar de eindzege maar Sparvoc vocht zich weer in de wedstrijd. In de tiebreak boog Heist een 7-4 om in 7-11 en was de veer bij de thuisploeg gebroken.

KIV. RIEMST-BEP.BERINGEN 3-0

Kivola klopte Beringen in eigen huis al bij al vrij vlot en pronkt op de leiderspla­ats met 9/9. Beringen had in de eerste twee sets geregeld een kloofje te pakken maar kon dat niet vasthouden.

HVC HELCHT.-KASTERLEE 1-3

HVC nam meteen het initiatief, Franssen serveerde de thuisploeg nadien naar setwinst. Vanaf set twee drukten de bezoekers het gaspedaal in. Set drie werd nog even spannend, maar de ultieme remonte van HVC stokte bij 24-24 met een opslagmiss­er. In set vier was het vet van de soep bij Helchteren.

?? Foto VDB ?? Jelte Maan geeft het beste van zichzelf tegenover Xavi Folguera.
Foto VDB Jelte Maan geeft het beste van zichzelf tegenover Xavi Folguera.