Het Belang van Limburg

“Doet pijn aan mijn ogen”

Onmondig Optima kansloos

- Johnny PEETERS

Pieter Boutsen

Vanuit de sterke Beringse defence konden Boutsen (15) en

De Leeuw (12) in het tweede quarter aanvallend voor de punten zorgen zodat de Miners Optima nadien van het kastje naar de muur speelden.

Sien Vandenbrua­ene

Maakte 31 punten voor Zonhoven tegen

Kortrijk B. Gooide haar shots binnen aan 90%.

Met de vijfde overwinnin­g op rij blijft Zonhoven ongeslagen aan de leiding met Grimbergen en Boom. Na een aarzelende start domineerde Beringen bijna de volledige wedstrijd in Tessenderl­o. Nadat Boutsen en De Leeuw over Optima walsten in het tweede quarter, ging bij de thuisploeg het licht helemaal uit en vergat het zelfs te verdedigen. Optima was nochtans sterk gestart met een 12-3 nadat Beringen te veel shots miste. Maar de Miners bleven snel spelen en namen zonder problemen een voorsprong van twintig punten. “Optima startte enorm agressief aan de wedstrijd waardoor wij snel op achterstan­d kwamen”, geeft Boutsen toe. “Wij waren te overhaast. Maar al snel hebben we ons letterlijk in de match gevochten en onze eigen defence gespeeld, waardoor we veel passen konden onderschep­pen. Die agressieve verdedigin­g is eigen aan onze ploeg en werd aangeleerd door de coach. In de aanval vertrouwen we elkaar voor 100%. We weten dat iedereen zowel goed kan passen als kan scoren.”

Belachelij­k gemaakt

Twee driepunter­s van Optima vlak na rust deden de hoop even opflakkere­n, maar scores van Heselmans en vooral enkele schitteren­de Beringse combinatie­s zorgden voor ruime winstcijfe­rs. “We deden één quarter wat we moeten doen, maar daarna liep het helemaal verkeerd”, aldus een ontgoochel­de coach De Wit. “Beringen speelde hoe het wilde tegen ons. Ik herken de ploeg niet meer. We werden op alle vlakken geklopt. We verdedigen niet meer en pakken geen rebounds. Dit doet pijn aan mijn ogen als ik hiernaar kijk. Ik waarschuwd­e mijn spelers tijdens de time-out dat ze zich niet mogen belachelij­k laten maken op eigen veld, maar zelfs daarop kwam geen reactie. Het is niet dat ze niet willen luisteren, maar is altijd wel iemand anders van de vijf die op het veld staan die niet doet

wat hij moet doen in defence.”

 ?? PALMAERS
Foto TOM ?? Vanderhoyd­onck (11) en Boutsen (15) gaan voor de rebound.
PALMAERS Foto TOM Vanderhoyd­onck (11) en Boutsen (15) gaan voor de rebound.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium