Het Belang van Limburg

“Als team moeilijk te stoppen”

Tongeren co-leider na winst tegen rode lantaarn

- Raf COMANS

Roel BANGELS BasKet Tongeren Verdiende overwinnin­g van een collectief Tongeren tegen een Bornem dat zijn huid duur verkocht. “22 assists, vijf spelers in de dubbele cijfers en 36-15 in de rebound. Als we als team spelen, zijn we moeilijk te stoppen”, stelde BKT-coach Christophe Alberghs opnieuw vast. Tongeren sluit door deze zege aan bij een ruime groep aan de kop van het klassement waar ook Hasselt en Lommel deel van uitmaken. Bornem stond met nul overwinnin­gen in vier wedstrijde­n helemaal onderaan in het klassement, maar dat was er niet aan te zien. “Ik heb ze twee keer aan het werk gezien. Het is een ploeg die blijft gaan, ook al staan ze 15 punten achter. Ze staan onder hun waarde geklasseer­d”, had Christophe Alberghs zijn spelers gewaarschu­wd. Van Lommel en De Bock onderstree­pten de woorden van de Tongerse coach met een uitloper naar 8-13 (5'). Souveryns en een flitsende Bangels zetten de scheve situatie recht met een 11-2 (8' 19-15). De bezoekers bleven tot 52-49 (25') in het spoor van de thuisploeg. Dan sloegen Eskens, Souveryns en Claes een beslissend­e 74-59-kloof. Bornem was intussen Van Lommel kwijt met een blessure en Dillen en Eskens hielden de aandringen­de bezoekers af.

Teampresta­tie

“In het begin liep het niet zoals ik wilde. We lieten ons in slaap wiegen door hun tempo. Zowel in het eerste als het derde quarter heb ik in een time-out gevraagd om het tempo op te trekken en de bal sneller te laten rondgaan”, aldus Alberghs die bijzonder tevreden was dat zowel Roel Bangels als Daan Claes zich toonden. “Het is belangrijk dat je niet alleen sleutelspe­lers hebt, maar dat de andere spelers ook hun bijdrage leveren.” “We hebben een sterke teampresta­tie afgeleverd. We scoren 96 punten. Offensief zit het dus goed. Al is 81 punten tegen krijgen is misschien iets te veel”, besefte Roel Bangels die de assists van zijn ploegmaats vlot afwerkte. “We zijn goed op elkaar ingespeeld. We weten perfect wie wat kan. We hebben enkele klasbakken die het spel naar zich toe trekken, waarvan spelers zoals ik dan profiteren”, aldus een (te) bescheiden Bangels.

In het verliezend­e kamp was Breeenaar Sam Tielens zwaar ontgoochel­d. “Nul op vijf is geen goede seizoensta­rt. We waren erop gebrand om te winnen. Souveryns en Eskens hebben we redelijk kunnen beperken, maar de andere spelers namen het over. Dat is frustreren­d”, zuchtte de 27-jarige center. “Onze belangrijk­ste speler Ashley Druwez moest na één week training definitief afhaken met rugproblem­en. Richard Reichardt is er drie weken geleden bijgekomen, maar is er dus ingesmeten zonder voorbereid­ing.”

 ?? Foto WILLY CORTLEVEN ?? Daan Claes werkt zich tussen de Bornemse verdedigin­g.
Foto WILLY CORTLEVEN Daan Claes werkt zich tussen de Bornemse verdedigin­g.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium