Het Belang van Limburg

Zonhoven blijft op zijn wolk

- Rob KWANTEN

Helios Zonhoven B (1e provincial­e mannen) had zich geen betere seizoensta­rt kunnen indenken. Het won zaterdag met 1-3 op het veld van Overpelt en blijft met 9 op 9 uiteraard leider. bij wie de zieke Dries Hendrikx toch op het veld verscheen, moest de eerste set nog aan de thuisploeg laten. Maar in de volgende drie domineerde Helios telkens na de tweede technische time-out.

“Dries Kenis speelde op de receptie en aanvallend een uitstekend­e wedstrijd”, aldus coach Dirk Switten. “Maar dé uitblinker was zonder twijfel Giel Vanloffelt, die ik in de tweede set inbracht op de opposite. Hij had een groot aandeel in de kanteling van de wedstrijd. Natuurlijk is dit voor ons een droomstart, maar het lijkt mij sterk dat wij Lommel en DilsenStok­kem het vuur aan de schenen zullen leggen. Wij spelen voornameli­jk met studenten. Ik verwacht dus dat examens wel eens roet in het eten kunnen gooien. Maar natuurlijk genieten wij volop van deze 9 op 9. Op 21 oktober trekken we naar Dilsen-Stokkem, dan zullen we snel weten wat we eigenlijk waard zijn.”

Zwakheden uitgebuit

“Door het ontbreken van Hendrik Verhees moest ik het stellen met slechts een middenman”, aldus Overpelt-coach Eugene Simons. “In de eerste set hebben we dat kunnen camouflere­n door sterk aanZonhove­n, vallend werk van Stijn Awouters. Maar vervolgens heeft Zonhoven onze receptione­le zwakheden optimaal uitgebuit. Ondanks deze nederlaag mikken wij nog steeds op een plaats in de top drie”, aldus een strijdvaar­dige Simons. Dilsen-Stokkem rekende zaterdag in drie korte sets af met Kinrooi. “Toch zijn we nog niet op niveau”, aldus Mavo-coach Roberto Parisi. “Vier nieuwe spelers inpassen is niet eenvoudig. Bovendien heb ik een kern van dertien spelers waarin maar liefst drie passeurs zitten. Op training is dat niet eenvoudig. Maar we hadden, ondanks heel wat opslagmiss­ers, genoeg kwaliteit in huis om dit Kinrooi opzij te zetten. Natuurlijk verwacht ik dat we bovenaan eindigen, maar het systeem met play-offs baart me toch wat zorgen. Hopelijk zitten wij in die fase niet in een dipje en blijven we gespaard van blessures. Op 14 oktober nemen we het op tegen Lommel, onze grootste concurrent voor de titel. Gelukkig is Stijn Mommen er dan opnieuw bij”, besluit de voormalige coach van Achel.

Meisjes eerste provincial­e

Avoc Achel A blijft ongeslagen na een 2-3-overwinnin­g op het veld van Genk. De thuisploeg kwam in sets 2-1 voor, maar werd vervolgens helemaal weggespeel­d door een sterk Achel. Het interessan­te duel tussen subtoppers Eisden en Beverst werd met 3-1 gewonnen door de Maaslander­s. Na het verlies van de eerste set bracht Eisden-coach Tim Thomassen Goele Rutten in het veld, die met haar aanvallend­e power Beverst aan het wankelen bracht. Ook de opslagdruk van Katrien Truyen legde Eisden geen windeieren. Tongeren, op Achel na de enige ongeslagen ploeg in de reeks, had een vrij weekend.

EERSTE PROVINCIAL­E HEREN

BREE-CUVA HOUTH. C 42-104

 ?? FOTO DD ?? Geelen en Engels in een gezamenlij­ke ondernemin­g om de Zonhovense uitblinker Vanloffelt af te blokken.
FOTO DD Geelen en Engels in een gezamenlij­ke ondernemin­g om de Zonhovense uitblinker Vanloffelt af te blokken.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium